donderdag 31 maart 2016

Gezellig met oma

Jongste zit gezellig een middagje bij oma. "Oma, jij hebt wel niet van dat leuke speelgoed, maar je bent zo lief! Ik wil nog héél lang hier blijven." Ze spelen, ze praten.

Opeens ziet oma jongste iets gevaarlijks doen waar oma's van schrikken. (Of het echt gevaarlijk was of dat oma wat sneller bang is dan zijn moeder, dat laat ik in het midden). Ze waarschuwt hem. Niet doen hoor, want anders kun je stikken.

 Hij luistert gelijk naar haar waarschuwing maar denkt er toch nog even over na. "Als je stikt ga je dood. En dat is helemaal niet zo erg, want in de hemel is het súper fijn. En God is heel lief." Oma beaamt dat, dat idee gunt ze hem graag. Maar ze legt ook uit dat het voor jonge gezonde mensen toch wel fijner is om nog even hier te blijven. Dat ze hem zo zou missen. Dat ze zelf ook nog niet wil voorlopig. "Maar oma, dan gaan we toch gewoon samen?! Dan is het helemaal super fijn!"

13 opmerkingen:

 1. Och, wat ontroerend in al z'n onschuld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, die kinderlijke onschuld toch... Blijf toch nog eventjes met de voetjes stevig op de aarde! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O heerlijk dat kinderlijke vertrouwen. Oma zijn natuurlijk altijd wat sneller "voorzichtig" met hun kleinkinderen, de verantwoording weegt dan veel zwaarder omdat je ze niet de hele dag om je heen hebt en dus niet helemaal wéét wat ze wel en niet aankunnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is wel heel lief maar toch iets te vroeg ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja een heerlijk onschuldige kinderzienswijze.
  En natúúrlijk zijn oma's nóg voorzichtiger met hun kleinkinderen dan de ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi omschreven, heerlijk de kindergedachten .. dat alles eigenlijk altijd goedkomt :)

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...