donderdag 18 juli 2013

Doe maar iets met kinderen ofzo

"Mam! Ik heb vandaag samen met J.ojis gespeeld buiten!", kwam hij enthousiast binnen. Is er het hele jaar een strak schema welke klas op welk tijdstip buiten mag spelen, de laatste schooldagen kan het zomaar gebeuren dat de jongens uit groep 6 naar buiten wordt gestuurd om zelf wat te spelen terwijl de instroomgroepkleutertjes ook lekker op het plein aan het scharrelen zijn. Tot groot genoegen van beide broers.

Oudste was naar kleuter toegegaan en ze hadden samen gespeeld. "Pakkertje", volgens oudste. De jongens kennende gaat dat dan meestal gepaard met vreemde woordjes en rare liedjes, springen en rennen. Maar niet alleen onze eigen kleuter vond het leuk, na een tijdje werd oudste belaagd door 15 kleuters die achter hem aan zaten, aan hem trokken en op hem wilden klimmen. Niet ongevaarlijk, dus.

Maar wel leuk. Voor de kleuters, voor oudste. En ook ik geniet ervan om ze zo bezig te zien. Als ik oudste zo bezig zie. Hij vindt ze echt leuk, kleine kindjes. Moet vreselijk lachen om hun gekke uitspraken en capriolen, hij heeft er echt lol in om die kleintjes een leuke tijd te bezorgen (wie weet wat hij daar later nog eens mee kan gaan doen als hij een of ander beroep moet gaan kiezen). Kleuter mag zijn handjes dichtknijpen met zo'n grote broer. En het zal ook niet voor niets zijn dat als je aan hem vraagt wie zijn beste vriend is, dat hij direct de naam van oudste roept. Dát is zijn beste vriend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...