zaterdag 17 augustus 2013

Ode aan onze oma's

Oma's zijn er in alle soorten en maten. Er zijn rijke oma's, extravangante. Met een grote zolder vol spannende troep, oma's die altijd voor iedereen truien en sokken breien. Met knotjes of mijn grijze permanentjes. Ik ken er zelfs een paar die net doen alsof ze niet thuis zijn als hun kinderen aan de deur staan te bellen. Die mopperen als er weer op de kleinkinderen moet worden opgepast.

Er zijn ook oma's die altijd klaar staan voor de kinderen en kleinkinderen en echt altijd blij zijn om hen weer te zien, te kunnen oppassen of een logeeradres te kunnen bieden. Ook als het soms even niet zo lekker gaat staan ze voor ze klaar. In iedere familie zijn wel eens wat problemen, dus ook in die twee grote families van ons. Hier en daar zit er wel eens bij de een of ander een steekje los, is er een heftige puberteit, zijn er relatieproblemen of zit er eentje gewoon even niet lekker in zijn vel. En ook dan staan ze klaar. Al kunnen ze praktisch misschien niet heel veel meer doen, steun en liefdevolle omgeving bieden is al heel wat. Ze nemen iedereen zoals hij of zij is. De deur is altijd open en iedereen is welkom.

Wij hebben er twee van het laatste type. En daar zijn we heel trots op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...