maandag 11 september 2017

De grote familie huwelijksreis

Die gaan we maken, zoals we al maanden geleden aan onze kinderen hebben beloofd.

Parelwitte stranden met palmbomen, zag dochter voor zich. Een super-splash-waterpark voor de jongste zoon en all-inclusive - de hele dag eten met onbeperkt wifi - voor de oudste. En wij ouders, wij willen tussen het relaxen door nog wat zien ook. De Inca-tempels of de Chinese muur, riep de man. Ik zelf zou ook New Zeeland nog wel eens willen proberen. Of zelfs Noordpoolgebied. Al ben ik meer van de zomerjurkjes dan van de bontjas.

Een lastig te combineren eisenpakketje. Tijd voor een poldermodelletje. Man en ik komen er wel uit als we met zijn twee zouden gaan, maar we willen dat we het alle vijf naar ons zin hebben, ook de kids. Afwisseling, dus. Maar wat doe je eigenlijk voor interessante uitstapjes met een 8, 12 en 14 jarige? Die niets gewend zijn qua vakantie, niet ver willen wandelen of fietsen of autorijden, het niet zo hebben op terroristen, inentingen en vreemd eten en een moeder hebben die nog wel eens last krijgt van vakantiestress?  

Een zwemparadijsje in een warm land, dat moet te doen zijn, en dan af en toe een uitstapje? Maar de grote resorts liggen dan meestal in niemandsland, waar maar bar weinig buiten de muur te doen is.  

Griekenland is leuk en betaalbaar, maar in de herfstvakantie geen enkele garantie dat je goed weer hebt. Heel Zuid Europa valt wat dat betreft in deze periode af.

Een nijlcruise? Lekker luxe lui laten varen langs de bezienswaardigheden! Maar er blijken meestal twee, hooguit vier personen te passen in de hutten op zo'n boot. Geldt ook voor vrijwel elke cruise op zee. En of het zwembad op zo'n boot nou echt groot genoeg is om ook de pubers vermaak te bieden? Toen ik bij de beschrijving van de cruise las dat "ondanks het van uitstekende kwaliteit zijnde buffet je beter niet teveel rauwkost kon nemen en je goed voorbereid op reis moest gaan (pillen tegen diarree mee)" was ik er helemaal klaar mee.

Thailand! Dat lijkt mij tof. Of Bali? Maar dat is best wel een eindje vliegen. En misschien (of misschien ook niet) net even te exotisch voor de kinderen en mama die nooit veel verder zijn geweest dan een weekje vakantiepark in Duitsland...

Een rondreis door Amerika! De everglades, Universal studio's, de Grand Canyon, desnoods Disney - als ik daarna maar op een mooi strand mag bijkomen. Een dagje. Stadjes, stukje rijden. Eigen camper. Maar vooral ik houd van het rondreizen, de kinderen dan weer minder. En die drie weken vrij, die hebben we eigenlijk ook niet.

Het moet natuurlijk ook nog in de schoolvakanties. Als we geluk hebben en we vragen het in drievoud aan kunnen de kinders op het voortgezet misschien aansluitend aan een vakantie nog wat daagjes vrij krijgen. Wat veel vakanties doet afvallen wegens of volgeboekt of onbetaalbaar. Ik bedoel, we hebben dan wel een bijdrage voor de huwelijksreis gekregen van onze gasten, maar die bruiloft was verre van gratis. (Het saldo was negatief, zeg maar...) 

Dus eh... we denken even. Tips zijn welkom!

10 opmerkingen:

 1. Cancan? All inclusive, uitjes naar tempels, en leuke stadjes zelf ook te regelen, zee is perfect, snorkelen vast ook mogelijk. Wat ver voor 1 weekje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cancun? Ziet er prima uit, maar > 1000 pp is boven budget!

   Verwijderen
 2. Hm.... ik was vorig jaar heel blij in Málaga.... met kerst prima weertje. Wél een trui aan. Of liever nog een vest, want in de zon en uit de wind was het héérlijk t-shirt weer.

  Voor vakanties die verder weg zijn, ben je vaak erg duur uit voor alleen nog de reis. En of dat dan de moeite (=het geld) waard is, dat is natuurlijk aan jou om te overwegen.

  Toch nog even kort Zuid Spanje overwegen voordat je definitief een ander werelddeel gaat overwegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Europa is prima, in principe. Maar dan zouden we een andere periode (meivakantie) moeten kiezen. Buiten zwemmen en ligbedjes gaan niet samen met vesten wat ons betreft...

   Verwijderen
 3. Canarische eilanden? Daar waar ze ook zwemparadijzen hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zijn met onze puberzonen een aantal herfstvakanties naar de Canarische eilanden geweest. Persoonlijk vond ik Fuerteventura het leukst, op Tenerife was het meeste te doen/zien. Prima weer (rond de 25gr), leuke hotels met prima animatie en lekker eten. Iberostar, aanrader.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij gaan naar Kreta in de herfstvakantie, het zeewater is dan nog steeds heel warm (stukken warmer dan in mei)en met een beetje geluk is het weer daar nog prima. En we nemen ook onze wandelschoenen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, en ook een keer op Fuertaventura geweest, vond ik zelf maar heel matig, er is daar namelijk helemaal niets te zien, geen leuke dorpjes etc. En het waaide er zo hard dat je binnen moest eten.

   Verwijderen
 6. O nee, dan heb je van mij niets te verwachten, ik heb géén idee want we zijn niet zulke vakantiegangers.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....