vrijdag 5 april 2013

Het alfabetmannetje en het ziekenhuis

Peuter mocht vandaag voor luie-oog controle naar het ziekenhuis, op afdeling "W". Lang leve de bewegwijzering in zo'n ziekenhuis, die letters hangen overal, in gigantisch formaat. Te beginnen met de A, vlakbij de ingang. Het duurde dus even voor we op de W waren, omdat peuter - alias het alfabetmanntje- , onderweg luidkeels alle vleugels bij letter moest noemen en ook en passant de cijfers op de deuren nog moest voorlezen. Ter lering ende vooral vermaeck van de mensen die overal in de gangen zaten te wachten. Maar we zijn er gekomen.

Je kunt veel van peuter zeggen, maar enthousiast is hij wel. Toen hij zijn naam hoorde ging hij blij met de dokter mee, en werd nog eens dubbel zo blij toen hij in haar kamertje een soort meetlat tegenkwam met allemaal - hoezee- cijfertjes er op! Dus dat moest hij even laten weten. Speciaal voor dit cijfer-en-lettermonster deed de orthoptist de ogentest niet alleen met vormen maar ook met cijfers. En laat dat nu veel verschil maken zeg! Met de vormen én met bril scoorde hij nu dit keer echt wel goed (hoera!), maar met de test met de cijfers toch ietsje minder. De 4 en de 2, die gingen wel. Maar de 6 of de 9 en de 8, die lijken verdomd veel op elkaar als ze zo klein zijn...  (Wat ik hem overigens ook had kunnen vertellen - vraag mij dat na zonsondergang ook niet meer zonder leesbril)

Maar de uitslag was dus super! Was er vorige keer na vier maanden plakken niets veranderd, het verschil tussen beide ogen is nu grotendeels weggetrokken. En als hij zijn brilletje netjes draagt hoeft hij nog maar een uurtje per dag zijn pleister op, de komende maanden. Wij zijn blij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...