maandag 9 oktober 2017

Herfst met bijbehorende snotterbuien

Dochter liep vorige week wat sipjes door het huis. Wit gezichtje, grote wallen, snotterend en kuchend, klagend over keelpijn... Vroeger, toen ik hele kleine kinderen had wist ik vrij zeker dat wanneer alle kinderen aan de beurt waren geweest en dankzij mijn goede zorgen weer van dooie vogeltjes in druktemakers veranderden, ik uiteindelijk zelf op de bank zou stranden, met zere hoofd en buik stiekem wensend dat ze óf naar school konden óf weer even een klein beetje keelpijn zouden krijgen zodat ze niet zo ontzettend veel lawaai zouden maken...

Maar inmiddels is ze 12, en kan ze haar eigen billen vegen en zichzelf in bed leggen. We hebben zelfs geprobeerd wat op te letten met nachtkusjes en zo.

Helaas. Ik voelde het vanmorgen komen opzetten. Als ervaringsdeskundige met een heel aantal jaar ervaring op het gebied van de meest heftige verkoudheden weet ik hoe het gaat. Eerst snotter je een beetje, dan voel je langzaam wat meer druk achter de ogen, en begint de keel wat minder te voelen. Je snuit nog eens, en nog eens. En voor je het weet slaap je de nacht er op niet vanwege gebrek aan lucht door je neus.

Ik heb mezelf maar een middagje vrij gegeven om onder een dekentje op de bank te gaan liggen met mijn e-reader ("De erfenis van Mozart", staat er dit keer min of meer per ongeluk op, maar is wel lekker boek).

Nog een paar dagen te gaan voor de herfstvakantie.

7 opmerkingen:

  1. Oh ja je herkent het patroon op een gegeven moment hè, jammer dat je het toch te pakken kreeg. Even lekker rust op de bank is noodzakelijk! Beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar. Hier ook een hoofd vol snot en een auwe keel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij mij gelukkig weer voorbij maar ik blijf ook uit de buurt van snotterende mensen nu en let op mijn weerstand zover dat gaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...