zondag 3 september 2017

Zo'n dag dat de broccolischotel zichzelf omtovert in patat-met

Zo'n dag dat zoon één met een lekke drinkbeker thuiskomt. Zoon twee van zijn step was gekukeld en bloedend en kermend op de bank zit te wachten tot jij bij hem gaat zitten. Bijna klaar zoon, even het eten in de oven!   

Zo'n dag dat je beseft dat je toch wat eerder die pan met dat half-losse handvat had moeten vervangen. (Maar ook wel weer blij bent dat je tenen en vingers niet geraakt zijn.) En je in plaats van te kunnen gaan zitten nu kunt gaan soppen. 

Zo'n dag dat je ovenschotel met broccoli had willen uitproberen maar eindigt in de snackbar. Zo'n dag dat er midden in alle chaos van pannen en auto's een buurman van verderop voor de deur staat die de sleutel in je handen duwt om vijf weken post en plantjes te verzorgen als hij ("het gaat helemaal niet goed met me") vijf volle weken op vakantie gaat. Geen probleem hoor, maar al was het geformuleerd als vraag, het was toch "na al die pakjes die IK voor jullie heb aangepakt, iets wat JIJ nu wel terug zou MOETEN doen". ("Dat vond ik wel wat raar om dat zo te zeggen, mama", vond ook de twaalfjarige. Ik moet een beetje lachen. "Ach, hij bedoelt het vast niet zo...", hopen we maar.)

Zo'n dag dat je echtgenoot met de auto naar zijn werk ging omdat zijn gerepareerde fietsbatterij nog niet geleverd is, en dan 's middags in alle kook-hectiek thuis komt met een spijker in zijn band. Zijn auto op de oprit pal achter de jouwe parkeert, en jij - op weg naar de patatzaak - dus eerst zijn auto opzij moet zetten. Die niet wil starten omdat jij de verkeerde knopjes hebt ingedrukt en geen idee meer hebt hoe dat ook alweer werkt, en hij vervolgens boos wordt als je het vraagt, omdat hij denkt dat jij in zijn auto met lekke band wilt gaan rijden.

Gelukkig was het dan weer niet zo'n dag dat je bij de patatzaak staat met je bestelling, wetende dat er een aantal hongerige kinderen thuis zitten en het pinapparaat niet werkt, je geen los geld hebt en alle pinautomaten in de verre omgeving ook niet werken omdat de bank een storing heeft... Die hadden we de vorige keer. Dit keer liep het gesmeerd, het betalen.

En zelfs de patat was beter te pruimen dan de vorige keren. Misschien stiekem nog wel beter dan de broccoli.

5 opmerkingen:

 1. Zo zeg, dan ben je blij dat je 's avonds naar bed mag ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahaha. ik zie het voor me, je zou er een film van kunnen maken: One day in the life of Mammalien.
  Hoe dan ook, die dag is in ieder geval weer voorbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan is het tij hopelijk bij de patat gekeerd en heb je nog even een relaxte avond. Wat een dag zeg! Ik moest wel erg lachen om het stukje met de verkeerde knopjes en man die dan boos wordt. Ha ha ha. Zo herkenbaar dat soort dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ai...zo'n dag, maar dan nog één gelukje waar het de boze man betreft.... je kunt nú van hem scheiden, dat kon je twee weken geleden nog niet;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker dagje hoor, ik ken ze. De patatzaak had nog de helft van je bestelling vergeten kunnen zijn. Ook altijd een leuke om thuis achter te komen.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...