donderdag 10 augustus 2017

Beautyblog: de bruid en de wimperextensions

Een heuse review vandaag, en wel over wimperextensions. Dames, en heren ook, ik begin potverdorie bijna een beautyvlogger te worden. "Vandaag laat ik jullie zien wat mijn ervaringen met wimperextensions van merk-x zijn.."

Waarom ik geen vlogger ben 


Kansloos. Ten eerste weet ik niks van make-up en gedoe, ik moet het zelf altijd op internet opzoeken, hoe e.e.a. werkt als je meer wilt dan dat lijntje op je oog en een veeg lippenstift. Dan kom ik bij allemaal mooie jonge meiden uit die een heel verhaal houden voor de camera, waarbij ik meestal na een halve minuut vol ongeduld doorscroll naar waar ik hoop de kern van de zaak te treffen. Niet lullen, maar poetsen. En als je lult, maak het dan een beetje léuk en vertel niet steeds hetzelfde, ik ben toch niet achterlijk?!. Ik weet niet hoe de generatie van mijn dochter het volhoudt, ik ben gewoon geen goed publiek voor youtube filmpjes. Het duurt me allemaal te lang. En scroll ik door, dan mis ik dus steevast een Hele Belangrijke Tip. Of althans, dat denk ik, want het lukt me nog steeds niet om die make-up op zo'n manier op mijn gezicht te krijgen dat ik er beter van ga uitzien. En in selfies maken ben ik ook al geen held...

"Mama, KIJK niet zo raar. Dat doe je nou altijd als je een selfie maakt". (Maar mijn wimpers zijn vet!) 

Wimperextensions


Met De Dag in zicht besloot ik dat mascara heel mooi is maar op de een of andere manier niet mooi blijft bij mij. Ook de waterproof hypo-allergeen geeft me na een dagje toegang tot de binnenkant van het panda-verblijf in Rhenen. De kunstwimpers die ik heb geprobeerd zagen er ook prachtig uit maar na een uurtje stond de ene helft recht omhoog tegen mijn wenkbrauw aan, en dat geeft je ook niet echt een intelligente blik. 

Omdat ik verder niet overdreven opgemaakt zal zijn vond ik toch wel dat ik op De Dag een extraatje mocht in de vorm van wat een zwoele oogopslag en koos er dus voor om wimperextensions te laten zetten door de schoonheidsspecialiste.


De behandeling


We kozen samen uit haar voorraadje wimpers een mooie lengte en mate van krul, en ik mocht in de stoel. Ik heb enorm gevoelige ogen, kan bij de kapper of de tandarts al geen oog openhouden als de lampen aangaan en ik naar het plafond kijk, laat staan nu. En ik begin bij het minste of geringste te tranen. Vooral het afplakken van de onderste wimpers - waarbij ik de ogen dus open moest houden terwijl zij er aan frunnikte - vond ik Hel. Daarna mochten ze gelukkig weer dicht. Ik heb anderhalf uur plat gelegen terwijl zij de kunstwimpers met lijm aan mijn echte wimpers vastplakte. Daar voel je verder niet veel van, hooguit is het een wat vreemd gevoel. Toen ik omhoog mocht en de boel weer open moest ging mijn rechteroog zo hard tranen dat de nieuwe wimpers vrolijk aan elkaar plakten. De linker moest toen nog, daar bleef het afplakband niet zitten, ook vanwege eerdere tranen waarschijnlijk.

Na anderhalf uur had ik een beurs achterhoofd, maar wel een vette oogopslag zag ik in de spiegel.

"Wauw!", vond de schoonheidsspecialiste. "Wohw!", zei puberzoon toen ik thuiskwam. Hoe een zelfde woord op iets andere toon uitgesproken een heel andere betekenis kan hebben... Ook de man zei Wohw, maar dan meer in de betekenis die ik er zelf ook aan gaf: wohw, dit is anders, dit is opvallend. Even wennen. Morgen kijken we of het heel leuk of toch meer een "beter-niet" is. 

Conclusie: wel of geen extensions?


Ik denk dat het toch wel mooi is, deze nieuwe look. Zeker voor een feestje. Er zijn mensen die altijd veel mascara gebruiken en dit een fijn alternatief vinden, dat snap ik ook. 's Ochtends en 's avonds geen gedoe. En geen vlekken. Aan de andere kant, voor het geld dat het kost en de tijd die je er aan kwijt bent: 50 euro en anderhalf uur nieuwe set, een week of twee later laten bijwerken en na een maand of anderhalf weer nieuwe laten zetten omdat je eigen wimpers natuurlijk uitvallen en doorgroeien. Ik ben er blij mee, maar denk niet dat ik er na de bruiloft nog veel tijd en geld instop.

4 opmerkingen:

 1. Jeeee, ik had geen idee hoe dat er aan toe ging. Wat dapper van je. Een vettige oogopslag hahaha. Ooit heb ik eens mijn wimpers laten verven bij een bevriende schoonheidsspecialiste. Het was een drama! Halverwege zat ik te gillen dat het over en uit moest zijn. Geen enkel probleem om mascara op te doen, maar dan doe ik het wel zelf. Heb je geen last met slapen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh, ja. Soms voel je zo'n haar in je vel prikken, dat is wel apart. Het is net wat harder en langer dan je eigen haar. Maar alles went..

   Verwijderen
 2. Ik hoor dit soort dingen van m'n kleindochter die "in het vak zit". het zal op de foto's zeker een mooi effect hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...