zaterdag 16 juli 2016

Museumpje

Op het moment dat wij ouders opperen naar het museum te gaan wordt er door drie kinderen geknerpt. Saai!

Een dag later is het toch zover. In de auto zijn ze opmerkelijk stil. Eenmaal daar begint jongste na een minuut of drie luidruchtig te zuchten. "Hoe lang nog?" Maar hij gedraagt zich op zich al een stuk beter dan een paar jaar terug. Met de koptelefoon op luistert hij naar het ontstaan van de mensheid volgens de Maya's. Een beetje vreemd is dat wel, want dit is niet een van de versies die hij kent. 

Dochter gedraagt zich altijd wel, maar is niet echt geïnteresseerd in de verhalen. Wel heeft ze oog voor een paar van de mooiste kunstwerken. 

En de puber? Niet alleen doet hij überhaupt deze vakantie extra goed zijn best zich aan te passen en kleine broer een beetje in toom te houden, aan zijn ogen en de manier waarop hij keek en luisterde zie ik het: niks saai. Deze jongen is een heuse liefhebber. Hij wil weten en vindt het echt interessant. Hoewel het natuurlijk niet te lang moet duren. Het blijft een puber.

Toch vaker doen, zo'n museumpje.

6 opmerkingen:

 1. Op een gegeven moment slaat dat om he, dan vinden ze het heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op een gegeven moment slaat dat om he, dan vinden ze het heel interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, ja, kan me nog goed herinneren wat die van mij van het Kröller-Müller vonden ....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach wel logisch natuurlijk dat niet ieder museum voor ieder kind interessant is. Gelukkig zijn er genoeg verschillende om ieder op z'n tijd een kind te kunnen boeien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geef je gelijk, maar m'n kinderen zijn per definitie bang voor alles wat "museum" heet. Soma gelukkig ten onrechte dus.

   Verwijderen

Laat maar horen!

Waarom een sullig dagje uit al een hele opgaaf kan zijn, soms. En toch ook weer onbetaalbaar.

"Dat is jouw mening", vertelt de puber me. Het is vakantie, elf uur in de ochtend, lekker weer, ik wil met de familie op stap. We ...