woensdag 6 juli 2016

Lekker spelen

Prring. De bel. Er staan twee, wat schuchter kijkende jongetjes voor de deur. Of dochter thuis is. Ze hebben met wat klasgenootjes afgesproken op het schoolplein om te "hangen" en of dochter mee wil. De ene is duidelijk meegegaan als begeleider van de ander, die heel heel erg graag wil dat dochter mee gaat. Maar het liefst nu nog ter plekke door de grond zou willen zakken geloof ik.

Een kwartiertje later is het weer prrring. Wederom twee jongens. Kijken iets wereldwijzer uit hun ogen, en vooral hebben ze een andere formaat: langer, dunner, onhandig maar zeer vrolijk. Of oudste zoon thuis is. Even later fietsen ze weg, zwabberend en lallend.

Ik heb de jongste er zelf maar uitgeschopt en naar het speeltuintje op de hoek gestuurd, op zoek naar iemand om mee te spelen. Zag er net nog twee kleutermeisjes, wie weet kan hij indruk op ze maken.

Het is lekker weer, er is geen huiswerk meer te doen en kennelijk zijn ook alle clubjes aan de zomerstop begonnen. Tijd om eens gewoon te spélen (eh, hangen is ook spelen toch?) dus.

Héérlijk. Het betere bijná vakantie gevoel.

2 opmerkingen:

  1. En buiten doen ze ook alvast een beetje een kleurtje op, een ondergrondje zodat ze niet meteen verbranden op de eerste echte zonnige vakantiedag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nou, we blijven in Nederland, dus dat zal wel loslopen met die zonnige dagen :-)

      Verwijderen

Laat maar horen!

Het oude hek waande zich even de helft van een puberstelletje

Onze jongste, man van negen jaar, die is niet zo'n knuffelaar. En dat wordt er op deze leeftijd niet beter op. Meer stoere grapjes dan k...