woensdag 25 december 2013

Lekker, die kerst

Staat de kerstboom al, vroeg iemand me een week of twee geleden. Nee dus. En omdat we een weekend weg zouden gaan en onze poezen thuis zouden blijven leek het wel zo slim om daar ook nog maar niet aan te beginnen.

Toen we thuis kwamen was er opeens heel veel te doen (uitpakken, wassen, wassen, wassen, probleempje met de auto, wassen, wassen, boodschappen...) en dus staat hij nog steeds niet. Wij doen er maar het zwijgen toe om geen slapende kinderen wakker te maken. Want eerlijk gezegd is het een kolerewerk: boom uit de schuur, uitvouwen, lichtjessnoer uit de knoop halen, boom versieren... Die twee meter in het vierkant staat enorm in de weg, er komt geen daglicht meer binnen en overal liggen (kunst)naalden. En een week later kun je de boel weer in omgekeerde volgorde doen (ontsieren, lichtjessnoer weer in de knoop doen...).

Maar niet getreurd, ik heb de familie toch wel aan het werk gezet om te voorkomen dat er te veel geluierd en gehangen zou gaan worden - een groot gevaar op zo'n zondagse feestdag midden in de week natuurlijk. Dus werd het vandaag Project Bank.

Wij hebben een paar van die Ik.ea banken waar je losse hoezen bij kon kopen. We hebben zwarte en zandkleurige. En eens in de zoveel tijd moeten die natuurlijk gewisseld worden. Dat betekent de nieuwe hoezen wassen, de oude er af, banken losschroeven, stofzuigen, nieuwe hoezen er weer op, bank in elkaar, oude hoezen wassen... Zo komt deze familie ook wel aan hun beweging op eerste kerstdag! Jammer dat er geen tijd overbleef om de stoofperen op tijd de pan in te krijgen, maar misschien is de Chinees open vanavond.

De kortste dag is al weer geweest, mijn zwarte bankstel is opeens lekker fris en vlekkeloos licht beige geworden, de zon schijnt vrolijk naar binnen en kerst is al bijna weer voorbij. Lang leve de feestdagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...