zaterdag 14 september 2013

D i s c o z w e m m e n

Gisteravond hadden we een kinderfeestje. Met acht meisjes en één grote broer. (Kleine broer vond het maar niks, dat hij niet mee mocht, maar dan moet hij toch eerst een stuk of drie zwemdiploma's halen en wat meer toegevoegde waarde hebben dan blok-aan-het-been zijn. Dat grote broer - hoeder, animator, gast - mee was vonden niet alleen de meisjes leuk maar ook wij ouders.... ) 

Het begon om half zes, met het uitpakken van de cadeautjes. En alleen dát al gaat heel anders dan bij een jongensfeestje. Zo worden de cadeaus uitgebreid (positief) becommentarieerd, er wordt bedankt en geknuffeld, het duurt een eeuwigheid maar het is allemaal zeer lief en gezellig.

Ook in de auto, was het allemaal heel interessant om aan te horen, die gesprekken op de achterbank.  Ik ben inmiddels he-le-maal op de hoogte van alles wat de dames zoal voelen, denken en meemaken in hun leventje. Welke problemen ze ondervinden ("ik ben gewoon heeeel gevoelig en daarom ga ik nu elke week tekenen bij juf Silke in het huis op nummer 94!") hoe de konijnen van de zusjes van de jongetjes waar ze verliefd op zijn heten en wat hun moeders voor de kost doen. Ik zei het al, een feestje met tienjarige jongens is écht heel anders :-)

Op de plaats van bestemming hebben we eerst wat patat en snacks naar binnen gewerkt. Een paar dames konden er heel wat kwijt in die kleine buikjes, maar er was ook een heel stel dat van de spanning over wat komen ging al snel vol zat en misselijk was. Dus maar snel omgekleed en toen kon het beginnen: disc.ozwemmen!

Het zwembad was donker met spannende discolichtjes en natuurlijk vrolijke dansmuziekjes. Gelukkig vonden de dames dat allemaal heel erg leuk. Er werd van de kant gedoken, van de hoge duikplank gesprongen, in de golven gespeeld, met zijn allen van de glijbaan...

Niet alleen voor de kindjes was het spannend. Alle gastjes waren voorzien van genoeg zwemdiploma's maar ik was natuurlijk toch elke keer aan het tellen of ik ze allemaal nog met het hoofd boven water zag...(alsof ze allemaal netjes bij elkaar blijven..duh...dus was er steeds een paar kwijt...) En als je denkt dat het alleen of met je eigen kinderen al zweten in meerder opzichten is, in zo'n kleedhokje na afloop van een zwempartij, neem er dan nog eens zeven van een ander mee. Phew.

Gelukkig zijn ze dan ook wel weer zo groot dat er op wat oordoppen en vlechtjes na eigenlijk geen hulp meer nodig was. Er zijn geen kledingstukken of handdoeken kwijtgeraakt, geen oorbellen door de goot gespoeld, en alle kinderen zijn in goede gezondheid en min of meer droog en aangekleed weer bij hun ouders afgeleverd na afloop. En dat ze eenmaal thuis, vér na kleinemeisjesbedtijd, hoorden dat menig grote brus al lag te slapen was natuurlijk ook wel héél spannend!

Ik vond het een heel leuk feest, zuchtte dochter tevreden toen ze eenmaal in haar bedje lag. En zo was het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Het oude hek waande zich even de helft van een puberstelletje

Onze jongste, man van negen jaar, die is niet zo'n knuffelaar. En dat wordt er op deze leeftijd niet beter op. Meer stoere grapjes dan k...