zondag 7 april 2013

Op avontuur

Kleine katjes worden groot. Eind van deze maand worden Nappie en Fientje één jaar. Groot genoeg, hoopten we, om niet meer overal in gaan zitten of zomaar onder auto's lopen... De eerste dag mooie dag van het jaar dat wij met zijn vijfjes in de tuin zouden gaan zitten mochten de poezen ook. Vanmiddag was het zover.

De tuindeuren stonden open. Terwijl Pappalien en ik op onze stoeltjes van het zonnetje zaten te genieten waren de oudste twee kinderen erg hun best aan het doen de poezels met lieve woordjes en geluidjes uit hun vertrouwde hol te lokken. Ik weet niet waarom ik het afgelopen jaar zo panisch  heb geroepen dat die deur dicht moest, want van zomaar naar buiten glippen was natuurlijk geen sprake...

Stoere Nap kwam uiteindelijk als eerste. Koppie naar buiten, beetje ruiken, beetje voelen met één pootje. Na kennismaking met een heus spinnenweb vloog hij alweer naar binnen. Maar niet voor lang, de vogeltjes floten, het avontuur lonkte. Stapje voor stapje verkende hij de tuin, en dook onder de heg door naar de buren. "Buurjongen, doe heel zachtjes met die voetbal, want Nap is nog een beetje bang", waarschuwde oudste.

Fientje is niet zo'n heldin, maar ook zij heeft de stap de tuin in gewaagd. Ze kwam het door broer Nap uit elkaar gerukte spinnenweb tegenkwam. En toen Nap zelf. Even neuzen, en samen verder. Langs de plantjes, de auto, zelfs even bij de buren.

Toen Fien het avontuurlijke buiten allang had ingeruild voor een paar hapjes kattenbrok en een lekker warm plekje op de zachte bank liep Nap nog altijd buiten te schumen. Vliegjes, geblaf, plantjes... er was zoveel te zien! En opeens stond hij tegenover een zwart-met-witte kater die zijn loopje zo door onze tuin heeft. Wat zeg ik, door Náp zijn tuin. Na wat miezerig gemekker en gemauw en veel stoere lichaamstaal was het uiteindelijk toch onze Nap die zich liet imponeren en zich terugtrok op veiliger terrein. En toen hebben we de deur naar de vrijheid weer lekker even dicht gegooid. Maar ik ga ervan uit dat Zwartwitje de volgende keer maar beter een tuintje om kan lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...