maandag 2 juli 2018

Happinnes tag lijstje dingetje


Gepikt. Hoewel ik wel van vrolijkheid en geluk houdt (sterker nog, kan niet zonder) houd ik niet zo van dat eeuwige positieve geneuzel. Positief doen om het positieven, nóóit eerlijk toegeven dat het niet lukt, je het even niet ziet zitten, de taart is mislukt of je je kapot ergert aan die collega die te hard op zijn appel zit te knauwen een stukje verderop. 


Ik doe dus even mee aan deze tag :-)  

Van welk eten word jij blij?
Eh, letterlijk? Met chocola en koffie kun je me per direct een beter gevoel geven. Maar vaak werkt iets hartigs en warms ook prima. Ik had (lang leven de schildkliermedicatie) het vaak koud en dan word je zo blij van een dekentje op de bank met een broodje kroket, een opgewarmde tortilla of desnoods een tosti erbij.  
Welke film maakt je vrolijk?
Oef, films. Ik kan me er zo even niet een voor de geest halen, behalve die hele goede films die toch niet zo best afliepen. En van die ellendige Disney kinderdingen die ik de laatste tijd in de bioscoop kijk krijg ik alleen maar uitslag. 
Series, Netflixx series, daar word ik wel blij van. Ook als het soms even niet zo heel gezellig toegaat, zoals in "Breaking Bad", of de spin-off "Better Call Saul". Ook een pareltje waar ik altijd met een fijn gevoel mee bleef zitten als het klaar was "Mad Men". Niet alleen de sfeer, mooie (retro) kleding en stijl en muziek, maar het verhaal en de karakters zaten ook zo goed in elkaar. Ik hoop dat er nog een seizoen komt. 
Welk kledingstuk maakt je happy?
Jurkjes! Niet te lang, wel redelijk wijd en flodderig in soepele katoen. Ik ben dol op bloemetjesjurken, maar met het figuur van de laatste paar jaar kies ik dan toch vaker voor donkere tinten. En mooie schoenen. 
Van welke beautyproducten word jij blij?
Oei, van mij wordt de beauty-industrie niet rijk. Ik houd wel van een lekkere scrub onder de douche. Of badzout. Lavendel, meestal. 
Wat is jouw gelukkigste herinnering?
Zo veel. Ik heb een heel goed geheugen maar wel selectief. Dus op een paar nare die echt indruk hebben gemaakt zijn de meeste herinneringen goed. Heel veel herinneringen aan lieve mensen van vroeger en nu. De geboorte van mijn kinderen. Die dag in Laren dat ik de brief opende die mijn huidige man me geschreven had. 
Van welke muziek word jij blij?
Voor ons trouwen hebben we een playlist gemaakt, ieder de helft van de nummers. Op de dag zelf ging het mis en is er vrijwel niets van gedraaid. Nu heb ik de lijst in mijn auto. Heerlijk. Al moet ik zeggen dat ik soms een nummertje dat man er op heeft gezet doorspoel :-) 
Ik vind heel veel nummers goed. De een past beter bij de ene stemming dan de ander. Vrolijk wordt ik vaak van Chef's special Amigo of Madness.
Wat doe je op dagen als je jezelf down voelt om weer happy te worden?
Vaak werkt het om gewoon iets te gaan doen, in de tuin werken of opruimen (weggooien!), iets waarbij je niet hoeft na te denken. Gezelschap opzoeken van een gezellig iemand die altijd vrolijk is en lekker kletst over alles en niks (ik ken er een paar). 
Als het echt erg is trek ik me terug in een donker hoekje. En soms ga ik (heel fout) mezelf troosten met ongezond eten. Iets depressiefs luisteren van Nirvana unplugged of lekker schreeuwen bij The Offspring wil ook nog wel eens helpen. 
Noem drie willekeurige dingen op die je ontzettend gelukkig maken:
 1. Lekker zonnige dag met fijne temperatuur (22-24) na een tijdje minder weer
 2. Een slimme, grappige, stoere maar vooral onverwachte opmerking van een van mijn kinderen waaruit blijkt dat ze net weer wat verder zijn met hun gedachten. 
 3. De eerste slok warme cappuccino of koude pils op een terrasje

6 opmerkingen:

 1. :-) de zomer is altijd iets om blij van te worden toch :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zeg dat verdient een logje → Die dag in Laren dat ik de brief opende die mijn huidige man me geschreven had.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eh, ja, misschien wel. Even kijken of dat lukt zonder al te veel censuur :-)

   Verwijderen
 3. Aan heerlijk zonnige dagen op dit moment géén gebrek, daar word ik óók gelukkig van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heee, leuk bloemetjesjurken! Daar ben ik ook dol op. Waar koop jij de jouwe?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Succubus, Vintage retro shops op internet. Zalando, Etam, Hema, Wehkamp...

   Verwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....