donderdag 18 januari 2018

Zijn we wel scherp genoeg?! Missers van het afgelopen jaar

1. De bril die niet goed werd opgemeten

Pappalien klaagde al een hele tijd over zijn bril. Heeft al jaren een vette min, maar nu ook een leesgedeelte erbij. En ja, dat is wennen, dacht de opticien. Wat wel raar was dat bij het opmeten hij echt heel erg scherp zag, en dat in de gekregen bril nooit meer heeft teruggevonden. Pas na een hele tijd heeft een andere zaak zijn ogen opgemeten. En de bril. En zelfs als zijn ogen in die tussentijd zijn veranderd (en dat is best aannemelijk) dan nog was de bril niet gemaakt volgens wat toen was opgemeten. Cilindertje beetje teveel naar links, puntje erbij of eraf, weet ik veel. De veel te dure brillenzaak wil er echter na die tijd niets meer van weten. Pappalien heeft bij een andere zaak nu een bril waar hij wél door kan zien.  

2. De dichte mechanische afzuiger

Al een hele tijd ergerde ik me aan de relatieve herrie die het afzuigsysteem voor frisse lucht in ons huis maakte. Ook in ruststand (want dan staat hij heel zachtjes aan), een altijd aanwezig achtergrondgeluid. Pas wanneer de motor uit werd gezet werd het voor mijn snel geirriteerde oortjes écht stil. 

We hebben een nieuwe motor geplaatst, maar dat was het niet. Een "mannetje" gebeld om de kanalen eens lekker schoon te vegen. Mannetje klom op het dak, en besloot: deze afzuigconstructie heeft nooit kunnen werken, hij zit potdicht. Wat?! Potverdorie. Bij de laatste verbouwing, jaren terug, is er toch iets mis gegaan, en dat hebben wij al die tijd nooit geweten. 

3. Glazenwasser dubbel betaald

"Het was koud, net aan de voordeur toen ik de glazenwassers betaalde", aldus man, toen ik me na een tijdje weer in de woonkamer vertoonde. Glazenwassers?  Hoezo? Die had ik juist vorige week betaald. Beetje slordig van ze om twee keer voor dezelfde maandelijkse wasbeurt geld te komen vragen. En beetje dom van ons dat we daar ook gewoon aan meewerken. De vorige keer dat ze dat probeerden had ik ze nog door. Dit kwam bij toeval uit. Misschien toch wat meer communiceren (of organiseren) in dit huishouden? Van de glazenwassers hoeven we het niet te verwachten kennelijk. 

En dat zijn dan de missers die we wél door hadden. Je vraagt je af wat er misschien nog meer niet helemaal goed is gegaan...

Wat was jouw grootste misser, de afgelopen tijd?6 opmerkingen:

 1. Oei, oei, oei. ;-)
  En wij hebben natuurlijk nooit missers. Duh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bril....dat dus he! Sinds een week een nieuwe en ik ben geen gevaar meer op de weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooo. Dit zijn ook van die ergerlijke missers, waarvan je iemand heel vuil aan wilt kijken (terwijl ze het niet zien. Of wel). Ik kan zo niet een voorbeeld uit ons huishouden bedenken, maar in het algemeen wel bijvoorbeeld dingen die al heel lang niet goed werken, waar je het dan heel vaak over hebt en het na maaaaanden blijkt dat het heel weinig moeite kostte om het zelf te herstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eh.... ik herinner me eigenlijk even geen misser.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik moet zeggen dat die glazenwassers bij mij niet meer hoefden terug te komen.
  Wij hadden ook zoiets: ze wilden €15 voor het huis. Vond ik al flink, maar okee. En dan deden ze het houtwerk niet! Als ik dat wel wilde dan wilden ze €20. Bij de buren deden ze altijd alles.
  Én ze stonden zomaar in ene in onze achtertuin, zonder aangebeld te hebben! Ik schrok me de tandjes.
  Toen ik het er met de buurvrouw over had bleek dat ze bij haar alles deden voor €12.... omdat ze had gezegd dat ze blijkbaar slim had onderhandeld.
  Ik was er klaar mee ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is vooral een kwestie van onderhandelen ja, daar kwamen we ook achter. Maar nu na dit gerommel en slehte kwaliteit inderdaad opgezegd. Weet nog niet hoe ik mijn ramen nu schoon moet krijgen op de 1e en 2e etage....

   Verwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....