zaterdag 1 juli 2017

Mijlpaaltjes: groep 8 musical en zwemdiploma C

Een en al "afscheid", dezer dagen. Einde schooljaar. Einde basisschool zelfs, voor dochter. De eindmusical van groep 8 is geweest, en wat deed ze het góed! Supertrotse papa en mama (en broertjes). Ze zag er geweldig uit, sprak en bewoog natuurlijk, was goed verstaanbaar en intoneerde goed. Ze was niet eens verlegen of zenuwachtig, zoals sommige andere kinderen. (Papa en mama kregen in hun tijd bij voorbaat al geen rol/tekst, ze durfden echt niet!)

Het was een spetterend feest en het duurde nog wel even voor we thuis waren en de kinderen in bed lagen. 

Vanmorgen waren we dan ook not amused toen de wekker al vroeg ging voor het volgende evenement: jongste mocht afzwemmen! Om 8 uur 's ochtends maar liefst. Hij met kleren aan door dat koude water, wij met zo min mogelijk kleren op die gruwelijk hete tribune.

"En HIER komen de kinderen voor C: Annemarie, Pieter, Keesje, Koosje, Klaasje.... en, hé, Jongste, heb je er zin in? nee, mooi zo.... Karel, Valentijn..."  Whahahaha. Ze kennen jongste, weten dat - hoe blij hij ook kijkt -  hij altijd zegt dat het NIET leuk is. En dat daar zeer vrolijk en blij op reageren / negeren vaak het beste werkt. Heerlijk. Hij huppelde vrolijk zwaaiend naar de tribune het bad in.

"Ik vind afzwemmen stom", riep zoon vorige keer al toen hij hoorde dat hij mocht. Stress en faalangst, vermoed ik. "Maar ook wel weer leuk. Want daarna hoef ik NOOIT meer te zwemmen!" 

Op zich heeft hij een punt. Nu we 3 kinderen met (minimaal) 3 diploma's hebben kunnen wij ouders ongestoord in een hoekje van het zwembad gaan liggen luieren in plaats van achter ze aan rennen. En hóeven we niet meer elke week naar zwemles. Mijlpaaltje, dus. 

A en B zijn verplicht, en C eigenlijk ook. Maar als ze daarna door willen met zwemmen juich ik dat van harte toe. Dochter heeft er nog 6 diploma's aan toegevoegd, mooie crawltechniek geleerd en conditie opgedaan. Jongste zoon denkt nog even na.  

Ik heb hem voor de zekerheid toch maar opgegeven voor de volgende cursus in het zwembad. Na de zomer, als hij bijgekomen is van al het eindeschooljaarsgeweld en zwemlessen misschien niet meer om 8 uur 's ochtends zijn mag hij er nog eens over nadenken. Of een andere sport kiezen. 


4 opmerkingen:

 1. Hier over anderhalve week de musical. Ik ben benieuwd!
  wat goed dat het met A en die van haar zo goed ging.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat het zo ging zeg! En diploma C , gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Groep 8 musical... jeetje, dat lijkt bij ons al een leven lang geleden. Genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

40 - love oftewel hoe hard het kan gaan

40-0, een fijne stand, zeker als je zelf mag serveren. In het Engels roepen ze dan weer niet zo hard dat die ander 0 punten heeft, maar is h...