dinsdag 27 juni 2017

En maar weer eens een nieuwe school

De kogel is door de kerk: jongste gaat volgend jaar weer naar een nieuwe school. We hebben het zinkende schip toch maar verlaten.

Ik heb zo'n beetje alle scholen in de verre omtrek bezocht en de pijlen wezen toch vooral naar de school die vorig jaar nummer drie op de shortlist was. We waren meer dan welkom en zoon mocht gewoon vrijblijvend een paar dagen meedoen om de sfeer te proeven. Nog enigszins sceptisch gingen we dat dan maar even doen. Al was het maar om zeker te weten dat het niks was.

Al snel werd duidelijk dat het toch écht wel een kanshebber was, deze school. Onder het mom van "overal is wat en deze is in ieder geval dichtbij" was ik al bijna om. Toen zoon huppelend de klas binnen ging op dag twee en zijn draai al gevonden leek te hebben waren we om. Een jongen uit zijn oude klas die zoon toevallig ook op de proefmiddag had meegemaakt vertelde zijn moeder dat jongste "opeens heel anders deed en eigenlijk gewoon een leuke jongen is". Dat was de druppel...

Het gebouw kent hij al, minimaal één misschien twee oude vrienden uit zijn huidige klas gaan mee, en de rest lijkt ook oké.

Na maanden twijfel, praten, afwachten en nog eens alle voors en tegens afgestreept te hebben zijn we er uit. Ingeschreven, klaar. Zoon opgelucht en wij ook. We gaan het meemaken. Maar voor nu, even lekker genieten van de rust.

7 opmerkingen:

 1. Lastige beslissing maar zo te horen wel een goede.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw dus toch weer....

  Ik lees met jullie mee. En niet alleen in gedachten.... ��

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Drie keer scheepsrecht? Ik hoop dat hij daar tot en met groep acht een fijne basisschooltijd zal krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat de kogel door de kerk is. Wel heel jammer dat het zo heeft moeten gaan. Een fijn nieuw schooljaar gewenst voor straks en een fijne vakantie voor bijna!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes met de nieuwe school. Lijkt mij in iedergeval een enorm voordeel dat deze school dichtbij is. En ja, met elke school is wel wat.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben niet heel verbaasd. Klinkt alvast goed in elk geval, fijn dat hij hier 'eigenlijk gewoon leuk' is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hopelijk gaat hij er het heel goed naar zijn zin hebben.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...