vrijdag 5 september 2014

De eerste week school zit er weer op

Vrijdagochtend, dag vijf dit schooljaar. Alle drie de kinderen zijn maar moeilijk wakker te schudden. Pas als kleuter een uurtje later in zijn teenslippertjes schuift vraagt hij zich eigenlijk af waaróm. Waar gaat hij heen? Naar school, kleuter, net als de rest van de week. Nog een dagje, dan is het weekend.

Hij kijkt wat sip, daar had hij eigenlijk niet zo'n zin in nu. Even later hoor ik hem van achter op mijn fiets tegen zijn broer praten. Dat hij nu nog even naar groep twee gaat, maar in april, dan wordt hij zes, dan gaat hij naar een andere groep. Broer, nu in groep acht, gaat volgend jaar groep zeven doen (dus niet naar de middelbare school!) en zus mag ook niet van school af, want kleuter zelf weet de weg nog niet alleen. De toekomstplannen gaan echter verder. Want na volgend jaar gaat kleuter zelf ook naar groep acht. En dan is de school wat hem betreft wel klaar. Dan weet hij alles. Daar is hij zeer stellig in. Dan is het wel weer genoeg geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Het oude hek waande zich even de helft van een puberstelletje

Onze jongste, man van negen jaar, die is niet zo'n knuffelaar. En dat wordt er op deze leeftijd niet beter op. Meer stoere grapjes dan k...