maandag 9 september 2013

Feest!

Ze is pas donderdag jarig, maar het "grote mensen feest" vierden we afgelopen zaterdag. Vanaf een uur of twee, stond er in de uitnodigingsmail.

Ze ging 's ochtends mee om de taart te halen. Ze hielp bij het opruimen en stofzuigen van het huis. En toen alles er klaar voor was was het pas twaalf uur. En ging ze zich "vervelen". Stuiterend van de spanning en met een iets te kort lontje liep ze door het huis. Tel daarbij op een vermoeide kleuterbroer in een dwarse bui, een altijd vrolijk stuiterende grote broer die per ongeluk wel eens een lang knokig ledemaat in je gezicht slingert en een storing bij Ziggo zodat een rustgevend uurtje tv kijken er ook al niet meer inzat en je kunt je voorstellen waarom de feeststemming even helemaal weg was.

Eindelijk, eindelijk.. om kwart over twee kwam oma. Opa en andere oma moesten om gezondsheidsredenen verstek laten gaan, maar oma was er toch maar mooi: het kon beginnen! De taart met acht kaarsjes bleef nog even wachten tot de volgende gasten er een kwartiertje later ook waren. En toen was het allemaal goed. Het feest barstte los. Ze blies de kaarsjes keurig uit, opende wat cadeautjes, kreeg zoenen en ging lekker met de nichtjes spelen.

Het was een mooie dag. Zondag was er nog wat na-bezoek én is het verjaardagsgeld samen met een beetje spaargeld bij de speelgoedwinkel omgeruild voor een heuse stoere sp.acesc.ooter step. Donderdag is ze dan echt jarig en krijgt ze een cadeau van ons én mag ze trakteren op school. Vrijdag is haar kinderfeestje.

En dan is deze achtste verjaarweek ook weer klaar en is ze vast al snel weer bijna negen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...