maandag 30 juli 2018

Zeg eh, ken ik jou niet ergens van?

Terwijl dochter tennislest wachten peuter en ik geduldig in de kantine. Ik probeer door het raam een glimp op te vangen van wat zij doet, hij is druk aan het puzzelen. Na een tijdje heeft hij er genoeg van en kijkt eens goed rond. Ga maar, knik ik, toe maar. Ik wacht hier op je.

Nou was die aanmoediging niet echt nodig. Hij gaat graag op onderzoek uit en is geïnteresseerd in de medemens. Als een ervaren cocktailparty loopt hij tussen de mensen door, hier en daar deelt hij wat knikjes en glimlachjes uit, ondertussen speurend naar een goede gesprekspartner. Bij een tafeltje met twee dames blijft hij staan. Hij wacht even tot ze uitgesproken zijn en hem opmerken. "Hallo!", is zijn ietwat onorginele openingszin. De verwachtingsvolle blauwe ogen en het lieve glimlachje maken echter een hoop goed. Met name de jongste van de twee, een dame met halflang blond haar heeft zijn aandacht. De ander knipoogt vrolijk naar mij, de blonde begint een goed gesprek met peuter waarin zij hem van alles vraagt en hij vooral "ik weet het niet" antwoordt. Hij vindt het echter wel gezellig en na een tijdje kruipt hij bijna op haar schoot.

Dan besluit ik toch maar even zelf in te grijpen om na te gaan of de dame in kwestie van al deze intimiteiten gediend is - zo'n half opgegeten liga in je haar kan best vervelend zijn. En dan zie ik opeens waarom peuter de schoot van deze mevrouw zo aantrekkelijk vindt: ze is onder de tafel aan het Wordfeuden op haar telefoon! Een beeldscherm, kleurige blokjes die je kunt bewegen met - o hemels - lettertjes... zo'n beetje de heilige graal voor peuter de laatste tijd!

Ik heb hem maar weer mee terug gelokt naar ons eigen tafeltje. Een kietelbeurtje en een lego-autootje voldeden. En daar kreeg ik van hem een dikke zoen. Hoe leuk de rest ook is, dát is alleen voor zijn eigen moeder. Voorlopig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...