dinsdag 3 juli 2018

Trots op mijn brugpieper

Dochter zeurt al maanden over docente Greta (die natuurlijk geen greta heet) die een of ander creatief vak geeft. Greta heeft altijd wat te zeuren en luistert niet naar tegenargumenten.

Ik heb Greta ook wel eens ontmoet op een ouderavond. Ze was nauwelijks zelf van school, eigenlijk geen juf maar zelfstandige. Een druk en ongeorganiseerd type dat graag en veel geluid maakt. Ze luisterde inderdaad niet. De kritische vraag van een andere ouder werd enthousiast beantwoord met een héél ander antwoord dat helemaal niet over de vraag ging maar wel weer benadrukte hoe goed het allemaal ging. Wat voorzichtig aandringen werkte niet. Volgens mij had ze geen idee wat er werd gevraagd. 

Ik snap dus wel wat dochter bedoeld. 

Soms komt dochter thuis en zit wat verdrietig te kijken of te mokken. Dan is Greta weer bezig geweest. Had dochter voor de presentatie X voorbereid, maar wist Greta zéker dat ze had gezegd dat het toch anders moest omdat het Y moest zijn want .. bla bla.. praktische problemen, en iedereen moet stil zijn en en... Uiteindelijk was de les om en was er niets gedaan. Geen X, geen Y. Wel iedereen boos. 

Op de dag dat ze les van Greta heeft draalt ze omdat ze geen zin heeft om naar school te gaan. 

Maar vanochtend kwam ze stralend en strijdlustig beneden. "Mam, ik ben helemaal Greta-proof!" giechelde ze. Ze was er klaar voor. Had alles driedubbel voorbereid, zodat er niets op de spullen aan te merken kon zijn. En mocht Greta tóch last-minute weer een ander idee hebben over de voorbereidingen dan had ze ook nog een back-up plan met spullen achter de hand. USB stick, papier en kleitablet en alle mogelijke stickertjes, stekkertjes en accessoires in haar tas. Haar kan niets gebeuren.

We hebben er hard om gelachen, ge-high-fived, en ik heb haar geadviseerd dat als juf Greta toch weer gaat zeiken ze haar voeten stevig neerpoot, haar borsten vooruit steekt en "bleeeeegggh" moet zeggen. 

"Haha, mam, ik heb geen borsten."

Ik was al trots op mijn brugpiepertje met haar goede werkhouding, haar goede cijfers, leuke manier van omgaan met haar vriendinnen... maar nu nog even extra trots. Laat je niet op je kop zitten door zo'n wiepje. 

9 opmerkingen:

 1. o bestaan die nog zal wel door het lerarentekort komen dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo, die redt het wel, die dochter van jou! Geweldig. En hoe is het afgelopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, moest lachen om ¨ik heb geen borsten¨... Tja van die incompetente miepjes in het onderwijs wordt niemand blij, ze schieten alle kanten op, kids in complete verwondering achterlatend. Bij ons op (basis) school, groep 8, (gelukkig laatste fase, nog twee en een halve week, want zoon is er he-le-maal klaar mee) hebben we de laatste weken wegens uitval van de juf twee invalkrachten uit een of andere pool en die doen alles anders, reageren anders, kunnen geen orde houden, behandelen de kids als kleuters, schreeuwen alleen maar (volgens zoon) en houden zich niet aan afspraken. En dat irriteert en is heel demotiverend voor de kids. Misschien zoekt Greta wel een nieuwe uitdaging voor na de zomer... haha is je dochter er vanaf :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat ze beter iets kan gaan doen waar ze géén planning en organisatietalent voor nodig heeft en geen grote groepen kinderen tegelijk moet aanspreken :-)

   Verwijderen
 4. Goed zeg. Ze groeit, die mooie dochter van jou.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....