donderdag 19 juli 2018

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo leuk en vorig jaar zomer was het ook leuk en bovendien is het goed voor je en wil de rest van de familie ook wel eens rust...

Even overleg met de leiding, en ook zij dachten dat hij het écht wel heel leuk had gehad, de vorige keren. Doorzetten, dus.

Een paar dagen later. "Zomerkamp is stom".

Een week later. "Ah nee he. Zomerkamp..."

En toen was het tijd om de koffer te gaan pakken. Hij schikte zich in zijn lot, lijdzaam. Bij het bekijken van de paklijst kwam hij al wat in de stemming. "Een zwembroek? Gaan we zwemmen dan?" en "O ja, dat zakgeld, daar heb ik toen dat leuke spel van gekocht!". Hij klaarde zichtbaar op bij de leuke herinneringen.

Stapte braaf in de auto en ging een Duckje zitten lezen in afwachting van vertrek. Keek niet meer op of om naar het uitzwaaicommité. Ik was nog zo dom om de deur even open te doen en iets aardigs te willen zeggen. De andere kinderen keken me vaag aan, de mijne mompelde, verdiept in zijn Donald Duck, nog iets van gamaarweg en kampisstom, maar maakte zich er verder niet zo druk over geloof ik.

Inmiddels is hij een aantal dagen weg en stromen de foto's vanuit de kampleiding binnen. Pretpark, waterfeest, eten en slapen en spelletjes. Het ziet er leuk uit. Hij schijnt ook al een paar keer gezegd te hebben dat hij het "echt heel erg leuk vindt".

En toen durfde ik weer adem te halen. Ik wíst het wel. Maar toch...

4 opmerkingen:

  1. Met dit weer kán zo'n week gewoon niet stuk, tegen waterpret is enkele jongen bestand!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is toch spannend, ook als moeder! Fijn dat hij het leuk vindt. Hoewel de leiding van mijn kinderen ook altijd zei dat ze hadden Genoten, maar mijn kinderen vonden er volgens eigen zeggen toch echt 'geen zak aan'.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...