maandag 30 juli 2018

Mobieltje

Mijn eerste prepaid mobieltje (bij KPN toen nog, zo'n dikke blauwe) kocht ik in 1997, als ik me niet vergis. Veel mensen om me heen vonden het maar  "flauwekul", "zondevanjegeld" en "waarisdatnouvoornodig" en keken me een beetje meewarig aan als ik vertelde dat ik zo'n ding wilde. Maar ik zat vaak en lang in de auto en dat leek me handig. Niet eens om aan te kondigen dat ik thuis kwam zodat het eten opgezet kon worden, maar meer als ik per ongeluk weer eens zonder benzine zou komen te staan of er "iets zou gebeuren".

Gelukkig heb ik niet vaak hoeven bellen met de leasemaatschappij en nooit met het algemene alarmnummer. Maar heb je zo'n ding een tijdje, dan blijkt het toch wel heel handig om gewoon af en toe eens naar de plaats van bestemming te bellen dat je in de file staat en dat het een uurtje later wordt. En ontdekte ik het sms-en. Ook heel handig. Naar vriendjes met drukke banen die niet voor een probleem als "hebben we gehakt in huis" gestoord willen worden in een bespreking. En dé manier om met oppasmeisjes te communiceren. Dus na die dikke blauwe volgden er nog meer toestellen. Elke keer net weer wat geavanceerder, maar geen smartfoon (want "flauwekul", "zondevanjegeld" en "waarisdatnouvoornodig". Bovendien was ik er te zuunig voor.) 

En toen kreeg ik, als allerlaatste in Nederland, een heuse echte aai-foon. Manlief had een nieuwe "nodig", dus was ik niet te beroerd die oude van hem dan maar te gebruiken. Mijn oude simkaartje overgezet en toen kon ik ook buitenshuis internetten, whatsappen, facebooken, bloggen...  Zaaaaaalig. Ik kan niet anders zeggen. 

Wel jammer van die rekening elke keer, want dat liep best wel op. Dus toch maar eens op zoek gegaan naar een wat voordeliger abonnement. Bleek inderdaad een stuk goedkoper te kunnen, natuurlijk met behoud van nummer. En wat zo handig was, het was nog dezelfde provider ook. Dat zou vast met één druk op de knop geregeld kunnen worden... 

Zucht. 

Ik ben bijna een week verder en compleet onbereikbaar. En ik heb nu al ontwenningsverschijnselen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...