zaterdag 4 augustus 2018

De mama van Gumball

Puber ligt zeer ontspannen op het randje van de bank te knagen aan een stuk kaas. De toetsweek is bijna voorbij. "Weet je, er zijn mensen die denken dat ons gezin op dat van Gumball(*) lijkt. Dan ben ik die drukke Gumball die alles fout doet, A. het slimme kleine zusje en J de irritante kleine goudvis-op-pootjes genaamd Darwin. Papa het roze konijn die de hele dag op de bank hangt. En jij," wijst hij naar mij, "Gumballs mama die altijd enorm in de stress is omdat ze alles hélemaal goed wil doen."


Ik was er even stil van.

Had me dit verteld toen ik 18 was, of 28, of in ieder geval vóór ik kinderen had, en ik had er hard om gelachen, om dat beeld van mij. Goed doen? Stress? Wie, ik? (**)

Ben toch maar eens serieus gaan kijk naar die Gumball. En he, het was best wel grappig herkenbaar eigenlijk...

Nu krab ik me een beetje achter mijn oren en trek twee conclusies.

Ten eerste, misschien moet ik af en toe wat meer op de bank gaan slapen. Of het roze konijn dan op Magister gaat kijken en - vóór we door de mentor worden gebeld - overgaat tot navragen en desnoods aanjagen betwijfel ik. Het schijnt dat het konijn zelf pas achter het bestaan van een boekenlijst voor het eindexamen kwam toen hij nog nét tijd had om de samenvattingen door te lezen...

De tweede conclusie was dan ook: de makers van Gumball hebben héél goed gekeken naar hoe het toegaat in het gemiddelde gezin.

 (*)Gumball is een serie op Cartoon Network. Papa is een alledaags 1,93 meter groot roze konijn, die zijn dagen thuis doorbrengt. Mama werkt in een regenboogfabriek. Gumball, is 12, maakt zijn charmante dommigheid helemaal goed met zijn ongeneeslijke optimisme. Met zijn positieve energie brengt hij de show tot leven, ook al brengt zijn enthousiasme hem juist in lastige situaties. Anais is een 4-jaar oud geniaal konijntje.  Goudvis Darwin is een huisdier, er zijn beentjes uit zijn lijf komen groeien. 

(**) Ik bemoei me, in tegenstelling tot de moeders van zeker 5 vriendjes dan wel niet inhoudelijk met zijn werk en weet vaak niet eens wat hij voor toetsen heeft, maar ik kan het toch niet laten om af en toe te vragen hoe de status is en een klein duwtje te geven richting leerboek. Ik heb enorm veel vertrouwen in de intelligentie van mijn zoon, maar soms moet er ook wel eens wat worden gewerkt, en dan liefst niet pas de avond van te voren. En als ik achteraf hoor dat er punten zijn afgetrokken omdat hij v-e-r-g-e-t-e-n was een potlood mee te nemen word ik wel eens wat ongeduldig ja. En lig ik 's nachts te malen hóe dat soort dingen een volgende keer te voorkomen. 9 opmerkingen:

 1. Dan ben ik vast de zus van de moeder van Gumball:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb het nog nooit gezien, maar ik trek wel een derde conclusie en die is dat jouw eigen Gumball een creatieve slimmerd is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat sowieso. Al weet ik niet of déze uit zijn eigen petje (of wat daaronder zit) kwam.

   Verwijderen
 3. Geen herkenning, ik ken de serie niet maar het kan stukken slechter zou ik denken;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ken het niet. En de kinderen achter hun broek aanzitten ivm huiswerk, dat heb ik nog nooit gedaan. Ze moeten het zelf maar leren ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dus ook niet, tot er bij kind 1 op een bepaald moment helemaal niets meer gebeurde en hij steeds verdrietiger werd. Kind 2 doet het uit zichzelf, kind 1 heeft duwtje nodig, soms.

   Verwijderen
 5. Geweldige observatie van je kind. En verrassend dat zo'n cartoon serie zo wijs kan zijn zeg!

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....