maandag 30 april 2018

Vakantie!

Meivakantie. Twee weken. Voor jongste en middelste, de man en de oudste pas volgende week. We gaan niet weg, er moet van alles worden gedaan.


 • Gespaard, onder andere. Bezuinigd. 
 • Verder moeten er een tand getrokken bij de man
 • Beugel aangespannen bij de middelste.
 • Een klein beetje tussen het kindervermaak door wat werken
 • Af en toe ene blogje schrijven?
 • Boeken terugbrengen naar de bieb. Om er vervolgens in de stromende regen achter te komen, voor de deur van de bieb, dat de boeken nog thuis liggen....
 • Knutselen! Dochter is lekker aan het handwerken. Het kussentje dat ze geknipt en gestikt had opgevuld en dan toch maar tussen de rijgsteken door met lijmpistool verder aan elkaar gezet... 
 • Huiswerk gedaan door de middelbare scholieren. De dag ná de vakantie is huiswerkvrij, maar er daarna zijn er natuurlijk wel allemaal toetsen en verslagen in te leveren... 
 • De basisscholer MAG geen huiswerk doen van zijn juf. Niet rekenen in de vakantie. En het kind is soms zo braaf.... Aan de andere kant, hij is dol op rekenen. Zelfs in de vakantie. Hij doet dus niet het werk dat hij anders voor school zou doen, maar gisteren ging hij toch maar wat rommelen met Romeinse cijfers. Bingo met Romeinse cijfers. Breuken met Romeinse cijfers. En héle grote getallen waar de Romeinen eigenlijk niet zoveel letters meer voor hadden, aangezien ze met de M van Millenium wel zo'n beetje uitgeletterd en gecijferd waren?!
 • Vakantie gezocht! Zomervakantie. Pffff. Wat een werk. Kind 1 en 2 hebben zo hun eisenpakket: wifi, gróót zwembad met veel glijbanen, wifi, warm, all-inclusive (veel eten en snacks de hele dag door), wifi. Kind 3 wil niet zo lang reizen (kind 1 ook niet, maar wil die eis laten vallen als er genoeg eten is). Mama wil niet in een tent. Papa wil niet te veel geld uitgeven. Papa en Mama willen ook af en toe buiten snackbar/zwembad/iPadhoek iets doen qua cultuur of gewoon een stadje oid. Help?!!!? Ik heb werkelijk geen idee. 

8 opmerkingen:

 1. Mooie steden zijn er genoeg Grave is erg mooi maar Gorinchem en dan de boot naar Woudrichem is ook leuk. Het is niet altijd plezier voor alleen je kinderen hè ze kunnen ook rekening houden met jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich is dat waar, maar één belangrijke voorwaarde die ik stel aan vakantie is dat het leuk moet zijn. Geen gezeik van hun kant, geen opvoederij van mijn kant. Als we iets willen waar kinderen echt niet aan toe zijn gaan we liever niet of zelf een keer. Vandaar dat we nooit heel veel hebben gedaan toen ze heel jong waren. (Met een baby op je nek in de rij voor de Sagrada Familia? Gruwel! Voor beide partijen én de omgeving!)

   Verwijderen
 2. Poe, ik heb geen ervaring met dat all inclusieve gedoe. Succes met zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat dacht je van een weekje huizenruil met een gezin in Amsterdam? Soms ben ik blij dat ik tegenwoordig alleen ben maar vaker mis ik het leven met een partner en kinderen dus...geniet van ze, waar je ook bent. Tip: vakantie vier je vooral in hoofd en hart, niet in een ander land. Vier keer op en neer met een gratis veerpont kan voor jongere kinderen al ervaren worden als een cruise. Bijvoorbeeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gedoe die vakantie zeg. Heb je nog wel zin om te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben niet zo van de vakanties dus aan mij heb je écht niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan je geen advies geven qua all-inclusives, daar hou ik niet zo van. Ik probeer een huisje te vinden op een vakantiepark/boerderij/agriturismo met zwembad in een beetje leuke streek in Europa (Dordogne, Lot, Italiaanse meren, Ligurie etc). Hoor ook goede verhalen over de atlantische kust van Frankrijk. Is alleen niet echt goedkoop.
  Anne J.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...