zondag 18 februari 2018

Dag 18 Fotochallenge: Op zondag

Wandelen. In het park. Ik ben een loner, alleen met mezelf en mijn gedachten, mijn niet toepasselijke kleding. Fijne grote lompe wandelschoenen onder een dun jurkje. Zij wilden niet, maar ik werd gek van het gehang en móest er even uit.

Het is echt heerlijk weer. De rest van de Vinex is er ook en laat zijn familie uit. Het wandelt of het skeelert, kleine fietsjes met zijwieltjes en heel veel kinderwagens, nu en dan een rolstoel. Ik glimlach eens hier, bekijk eens daar, vang flarden op van gesprekken.

"Duurt het nog lang?", vraagt het ene kind verveeld.
"Waar gaan we nu heen?", vraagt een peuter aan zijn ouders. Ze neemt nog genoegen met het antwoord dat er verderop eendjes zijn om naar te kijken. De meer ervaren kids willen per direct naar de speeltuin.
"Waarom lopen we steeds dit rondje", vraagt een meisje van een jaar of twaalf zich serieus af. Haar ouders geven wat ongemakkelijk toe dat ze eigenlijk een beetje verdwaald zijn.

Een blonde vrouw probeert op opgewekte toon haar chagrijnig kijkende partner ervan te overtuigen dat het léuk is, gewoon zomaar een stukje wandelen. Zie je wel, kijk eens wat mooi?!
"Maar wat is het NUT dan? Dat snap ik niet. Het nut?", zeurt de vijfendertigjarige puber nog even een tandje harder. Waarop de gemaakte vrolijkheid dan toch plaatsmaakt voor de irritatie als ze begint over het nút van voetbal kijken vanaf de bank. Mij lijkt het een goed begin voor een fikse zondagmiddagruzie. Maar precies dan pleurt even verderop de zesjarige die net nog tegen zijn moeder klaagde over zijn moeie beentjes ("fiets nog maar even door!") van zijn vrolijk gekleurde fietsje met en er klinkt een oorverdovend gekrijs.

Een vredige zondagmiddag. Goed voor de familierelaties. Zeker ook voor de mijne. Soms is het beter om de tegenstribbelaars gewoon lekker thuis op de bank te laten hangen achter hun schermpjes en zelf even helemaal zonder gezeur aan je hoofd wat energie op te doen in de frisse lucht. 

2 opmerkingen:

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...