dinsdag 16 januari 2018

Zon gezocht

Half negen, ik zit bovenop mijn zolderkamertje. De zakelijke tekst die ik onderhanden heb wil niet vlotten. Ik kan me niet concentreren. De wind loeit, de regen slaat met veel lawaai tegen het grote raam naast me en op de lichtkoepel. Beide ramen zijn zo fijn om de zolder heerlijk licht te maken, normaal gesproken. Maar nu even niet. Integendeel, het is vies donker, somber en guur. Heb zelfs de gordijnen dichtgedaan omdat ik geen zin heb in de blikken van de buurman, nu die lamp weer aan moet.

Dit weer is niet bedoeld om actief te zijn. Regen, wind en donker, dan moet je cocoonen. Lekker in ochtendjas op de bank, kopje verse munthee erbij, chocola, een slootje Port en een kaasje desnoods, afhankelijk van het tijdstip van de dag. Onder een dekentje Netflixx kijken. Naar die fijne serie Thicker than Water bijvoorbeeld: los van het verhaal en de de karakters zeker in seizoen twee ook de moeite waard vanwege de mooie beelden van een zonovergoten bevroren stukje Zweden aan het water. (Het kan dus best, een goed gevoel in de winter. Kou, dat tot daar een toe, maar dat gebrek aan licht?! Blegh!)

Ik wacht met tot het licht genoeg wordt om de lamp uit te kunnen doen. En wie weet kom ik dan weer op gang. Ik begin gewoon alvast met een kopje thee en een straaltje zon uit mijn pc.

5 opmerkingen:

 1. Hier is de lucht ook loodgrijs en oogt het donker. Maar ik vind het eigenlijk wel gezellig. Mijn man heeft de auto mee, dus ik kan nergens heen. Heerlijk!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben vanmorgen flink doorweekt geraakt tijdens mijn hondenwandeling...!

  Daarna was het theetje wel extra lekker....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De oudste moest naar Breda en kwam midden in de hagel terecht. Ze liet net haar benen zien. Allemaal rode bultjes van waar ze geraakt is. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahhh... arm kind! Het kan best heftig tekeer gaan, die hagel.

   Verwijderen
 4. Ja het is donker soms maar wij kunnen onze dag daar meestal makkelijk op aanpassen, dus ik heb er geen last van, desnoods leggen deze LP op de draaitafel ook heel gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....