maandag 25 december 2017

Doekjes


Afbeeldingsresultaat voor babydoekjes

Het moederschap heeft me veel gebracht. Doekjes, onder meer. Al snel ontdekte ik dat die babybillendoekjes niet alleen handig zijn om groene poep uit lieve zachte (of rood uitgeslagen) babybilletjes te poetsen maar ook bijvoorbeeld de commode waar een lik sudocreme zat. Of de vloerbedekking waar een stuk groene poep op zat. 
Al snel was ik om. Ook beneden lagen billendoekjes of snoetenpoetsers. Elk gemorst melkplasje depte ik er mee op, elke vlek ging ik er mee te lijf. Ook de wijn en de koffie en alles wat niet voor baby's is bedoeld kon het aan. En lekker zacht voor bijna elke ondergrond (*)

En toen (hoe deed ik het ik al die jaren daarvoor?) ontdekte ik dat er ook chloor-doekjes zijn, voor in het toilet. En doekjes voor houten tafels. Voor glas (je ramen ermee zemen lukt niet, kan ik je vertellen. Ik heb het geprobeerd..). Doekjes voor de badkamer die kalk verwijderen. Doekjes om je make-up weg te halen. Doekjes die je hersens opfrissen, je bril schoonmaken en je writersblock opheffen. 

Een uitkomst. Ik ben geen luie huisvrouw, nou ja een beetje, soms, maar vooral een onwetende en in de categorie slordig maar snel. Die doekjes helpen me dus echt wel een stuk op weg. En dat is nodig, want als het moederschap me nóg iets heeft gebracht, dan is het wel een onuitputtelijke stroom viezigheid en rommel. 

Die periode van groene babypoep is wel voorbij. Ik ben gelukkig niet meer op de hoogte van kleur en structuur, dat doen ze zelf. Maar als jullie wel eens de deur van een tienerkamer hebben opengedaan dan weet je waar ik het over heb. Ik vraag me alleen af of er doekjes zijn die dát aankunnen.  (*) Mammalien's juridische afdeling waarschuwt dat wij niet verantwoordelijk zijn voor onjuist gebruik van billendoekjes mocht er toch per ongeluk een gat in uw perzisch tapijt zijn ontstaan...

6 opmerkingen:

 1. Ik hyeb nooit een kind gehad en maar een enkele keer zo'n luier verschoond toch heb ik overal van die pakken doekjes liggen. Vuile vingers na het fotograferen werkt het goed voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de billendoekjes is het doek dus gevallen, de rest mag blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Billendoekjes zijn uitstekend om vlekken uit meubilair en tapijt te poetsen!

   Verwijderen
 3. Mmmm, ik begrijp nu dat ik die doekjes gewoon had moeten blijven gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was dus zo'n muts die regelmatig vergat om doekjes mee te nemen als ik op stap ging met mijn zoontje, dus ik kocht elke keer weer nieuwe en kwam ze overal in huis tegen tijdens het opruimen. Ik gebruik ze nu nog :P

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan je vertellen: open ramen en poetsdoekjes werken ook bij pubers....

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Ik ben weer terug, ik ben weer weg

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd om eens te bloggen over wat wij allemaal hebben uitgevoerd de laatste paar weken. Maar.... niet hier....