woensdag 27 september 2017

Hoe gaat het nu op school?

Het gaat lekker, mag ik wel zeggen. Of de resultaten goed zijn weet ik nog niet. Dochter kwam gisteren met haar eerste cijfer - een 8! - thuis, maar van de jongens heb ik geen idee en daar ga ik me nu bewust maar even niet mee bemoeien. Ze doen in ieder geval leuk mee en het belangrijkste is, ze zitten goed in hun vel. Oudste zit nu in een leuke klas en heeft een leuke vriendengroep geloof ik. 

Jongste is op deze school al vanaf het begin gewoon zichzelf en is thuis vrolijk en blij. Het is gestructureerd, en er wordt veel van ze verwacht maar ook veel voor ze gedaan. Ze worden niet in het diepe gegooid of aan hun lot over gelaten, wat ik zo zie. Geen verveling. Dit is wel een beetje wat ik in mijn gedachten had toen ik bedacht dat hij beter af zou zijn op een hb school. Niet alleen zijn er "lotgenoten" en is het werk moeilijker. Er is vooral ook aandacht voor de valkuilen van de hb kinderen en de manier waarop ze leren, en er is gewoon veel extra. Muziek, filosofie, Spaans en techniek. Maar ook in de les wordt er gewoon net even wat meer gedaan. Zo leren ze een beetje gebarentaal, of vertelt de juf tussen neus en lippen door een weetje. En ze leren ook van elkaar.  "Weet je, mam", hoor ik vaak, en dan volgt er weer een of ander wonderlijk feit. Bijna elke dag. 

Heerlijk.

 

10 opmerkingen:

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...