woensdag 4 januari 2017

Dagje Rotterdam

Helaas, geen foto's. Daar hadden we het te druk voor, dochter en ik. (Note to self: méér foto's maken, ook - juist - als we leuke dingen doen!)

We gingen samen een dagje uit: dochter koos voor winkelen in een andere stad. Rotterdam, zo besloot ik. Niet te ver, veel winkels, prima te doen ook met de auto, zelfs tot in het centrum.

We hebben héél veel winkels gezien. De markthal afgezeuld op zoek naar de favoriete macarons van Pappalien. De lijnbaan en de koopgoot. Make-up uitgeprobeerd bij de Hema. De Lush met veel te dure maar hele mooi zeepjes en Claire's (bij dochter bekend van de een of andere vlogster) vol met rommeltjes waar kleine grote meiden dol op zijn. Geweldig vond ze dat. Dochter, die zelf heel goed weet wat ze wel en niet leuk vindt heeft heerlijk geshopt en kwam tevreden thuis met een poncho, een t-shirt, een trui en een grote fles Rituals douchefoam (want dat is zó lekker mama!).

Hier en daar een paar keer iets lekkers gegeten. En om de voetjes en de geest even wat rust te gunnen naar de film in de grote Pathé aan het schouwburgplein bekeken. Sing!

Sing was een leuke film. Wat wel opviel was dat het publiek veel rumoerig was dan wij gewend zijn. Het eerste half uur was het een oorverdovend geknauw van links, rechts, voor en achter. Kilo's popcorn werden er weggewerkt. En vooral dat kind aan de andere kant naast me (niet mijn dochter) kon heel hard zuigen aan haar flesje Fanta. Haar broertje had van die lekkere led lampjes in zijn gympen, in het donker prima te zien maar nogal afleidend van de film. Haar zusjes vonden het nodig om steeds tegen elkaar te vertellen wat ze zagen op het scherm. Ook bijzonder irritant.

Maar het was een super dag. Leuk om helemaal alleen met dochter op stap te zijn. Ze zou graag ook een keer alleen met vriendinnen gaan winkelen, verzuchtte ze later op de avond. Die tijd komt vast ook, dochter. Maar vergeet je moeder ook niet af en toe mee te nemen als je eenmaal groot genoeg bent om alleen te gaan. Want ik vind het maar wat gezellig samen!

4 opmerkingen:

 1. Klinkt als een supergezellig dagje samen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, vreselijk als je lekker rustig wilt genieten van een film en rondom hoor je geruis, gezuig, geklets. Eeks, daar ben ik ietwat allergisch voor. Maar klinkt verder als een superleuke dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heerlijke dag.
  Het lijkt wel alsof mensen nauwelijks meer het fatsoen op kunnen brengen om stil te zijn tijdens film of theater. Bah. Stomme ontwikkeling.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...