maandag 10 oktober 2016

Twijfel

Hadden we met veel pijn en moeite de keuze gemaakt tussen de verschillende scholen voor jongste zoon, blijkt opeens dit schooljaar alles anders. Nieuw bestuur, nieuw beleid, nieuwe (veel te onervaren) full-time juf voor een veel te moeilijke combigroep, een aantal ongelukkige kinderen én een hele groep zeer assertieve ouders. Hommeles, dus. De ouders verenigen zich en staan op tegen de directie.

Aan de andere kant zit er ook een aantal kinderen dat het best wel naar hun zin heeft, veelal de kinderen die nieuw op deze school zijn en hun ogen uitkijken naar wat ze nu opeens wél hebben en vorig jaar niet. Maatjes van hetzelfde niveau, leerstof en uitdaging. Vooral de lessen van de vakdocenten worden gewaardeerd. Ook zoon zit eigenlijk prima in zijn vel. Hij praat veel, leert veel. Al was het maar van de boeken die hij leest en wat hij van andere kinderen hoort.

Helaas zijn er érg weinig kinderen uit zijn leerjaar, dus sluit hij sociaal aan bij de meisjes een groep lager. Cognitief doet hij vooral mee met de groep erboven. Hoe het volgend jaar moet gaan, met groepsindeling en zo?

En toen betrapte ik mezelf, vanochtend om 5 uur in bed, dat ik stiekem weer aan het bedenken was hoe veel meer kinderen van zijn leeftijd in de groep op de school nummer 2 zitten, hoe degelijk en bewezen het onderwijsconcept daar was. Eén van de juffen heb ik gesproken en gaf me een enorm goed gevoel. Misschien... toch.. Of niet???  De omstandigheden op school 1 kunnen opeens anders zijn, de afstand naar en schooltijden van school 2 zijn nog precies hetzelfde. En die hadden ons ooit doen besluiten voor school 1 te gaan.

Even aankijken, maar.

7 opmerkingen:

 1. Duivelse dilemma's waar je je hoofd over kunt breken. Je hebt daarna niet meer geslapen zeker ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lastig lastig lastig...

  En herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo lastig! Ik wens je veel wijsheid toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier vandaag ook een logje over schoolgedoe. Je las het al. Pffft, ik vind het maar moeilijk allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In ieder geval dóet jongste het goed, dan is even aankijken zeker verantwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He vervelend, van school veranderen is best wel een stap. Maar als ie het goed doet/leuk vindt, dan is dat wel heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. He vervelend, van school veranderen is best wel een stap. Maar als ie het goed doet/leuk vindt, dan is dat wel heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...