maandag 5 september 2016

Klussen in huis


Het resultaat van een paar weken (Rondje Poef) buffelen op de benedenverdieping...  

Mén wat een werk. In een bestaand huis nog veel meer dan toen het allemaal nieuw en vooral onbewoond was. We hebben ongeveer honderdduizend (of zo iets) verhuisdozen van beneden naar boven gesleept. En toen moesten alle meubels nog "even" in schuur en buiten... Pfff.We hebben het plafond gewit, de muren geverfd. 

De buitenmuren zijn van een enigszins vergeeld ral9001 naar fris nieuw ral9010. Het blok middenin "zilvergrijs" zoals in de folder stond. ("Het lijkt wel een beetje bláuw" wist een vriendinnetje van dochter op te merken, waarop dochter haar een schop onder tafel gaf. "Mama wil dat het gríjs is!" Hihi.) 

Ondertussen hebben we gekampeerd in huis. Op zeil, zonder keukenkast met inhoud, geen banken of eettafels. Soms op tuinstoelen, maar nadat de vloer was gedaan mochten ook die er niet meer in. 


De vloer is echt enorm opgeknapt. Hier hebben we wel een heuse professional voor ingehuurd. Hij heeft het glanzend gelakte parket - dat in de afgelopen 16 jaar enigszins vergeeld was en van krassen en butsen voorzien - afgeschuurd en bewerkt met wat wittere en ultra-matte lak (Skylt). Wij zijn er super blij mee. (En ook dat laatste randje is gedaan, maar deze foto zegt wel veel!)


Klaar! Het ziet er een stuk lichter uit in huis. Groter ook. Jammer bijna, dat er straks weer meubels in moeten...
En morgen komt de nieuwe bank! Die is wel welkom. Na een week op kussens en eetkamerstoelen te hebben gezeten wil ik wel weer eens in een comfortabele loungestand.

12 opmerkingen:

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...