zondag 5 juli 2015

Vakantiegevoel

We moeten nog een week, maar de vakantie lijkt al helemaal begonnen. Ten eerste natuurlijk met de tropische temperaturen.. Kinderen gaan laat naar bed en komen er ‘s ochtends vol muggenbulten weer uit. Als ze al naar school gaan dan wordt er voornamelijk waterfeest gehouden, of geknutseld of gefeest. Na schooltijd is het zwemmen in plassen en meertjes en waterpistole of bootje varen in de opblaaskano. We eten weinig en makkelijk, zitten tot ‘s avonds laat buiten, met een flesje wijn erbij.

Heb gisteren zelfs vanuit mijn eigen woonkamer een heus festival bijgewoond op televisie, Concert at Sea.  Ben al jaren niet meer bij een concert geweest, maar wie weet… volgend jaar. (Alleen nog even oppas zoeken voor drie kinderen.)

En dan kwam ook dit weekend nog de Tour d’Utrecht, eh de France voorbij aan onze stad. Wat een happening! Ik ben geen tour-kenner (hoewel wel met de paplepel ingegoten thuis, broer was enthousiast amateur wielrenner), maar wat een gezelligheid in de buurt. Iedereen kruipt zijn hol uit – parasols en veel water mee – en gaat op straat gezellig tegen elkaar staan doen, in afwachting van het peloton. (En eenmaal weer thuis snel tv aan, kijken hoe je stad er vanuit tv-camerapositie opstaat.) Ik hoor dat speciale Tour de France toertertje al de hele dag. Als dat geen vakantiegevoel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...