zaterdag 14 november 2015

Zwemles

In het grote diepe koude wedstijdbad moeten ze vandaag, alle tien. Ook mijn zoon dit keer, al is hij nog lang niet zo ver als de andere kinderen in zijn groep die de zwemslagen als vanzelf opgepikt lijken te hebben. Zoon staat er bij en kijkt er naar. Hij weigert. Te koud!! Bovendien, een héle baan? Dat kan hij niet. En dat is niet alleen zijn faalangst, ik geloof er ook even niet in.  

Twintig minuten later mag het groepje naar het warmere, kleinere instructiebad, waar de bodem toch ook nog te laag is om te kunnen staan als jongetje van 1.20, maar dat is geen punt voor hem kennelijk. Alle kindjes op een rij, de mijne als enige nog met kurkdroog haar en zwembroek.

Om de beurt een baantje naar de overkant, onderweg staat de zwemmeester in het bad om aanwijzingen te geven. Zoon staat achter in de rij en blijft daar ook staan. Waarom hij niet aan de beurt komt is me een raadsel. De andere kinderen lopen hem voorbij, de meester grijpt niet in, roept hem niet voor zijn beurt,

Hij staat te popelen, ik zie het. Op een bepaald moment neemt hij het initiatief en springt er maar gewoon in, nadat hij eerst zijn druifblokjes demonstratief heeft weggegooid. Hij kan die schoolslag op de buik nog steeds niet, maar geen zwemmeester die hem helpt. Dus draait hij zich op zijn rug en schoolslagt zo naar de zijkant van het bad - wat dichterbij dus dan de overkant van het bad waar de rest op de buik heen moet. Maar hé, hij zwemt. En helemaal zelf.

Goede actie, knul. We kunnen we wachten tot we een ons wegen, maar op deze manier leer jij hier niet zwemmen. (Ben ik even blij met mijn actie laatst, om wat privé les voor je aan te vragen bij een mevrouw die jou gewoon bij je lurven grijpt en je op een vriendelijke manier een uur lang hard aan het oefenen zet!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Waarom een sullig dagje uit al een hele opgaaf kan zijn, soms. En toch ook weer onbetaalbaar.

"Dat is jouw mening", vertelt de puber me. Het is vakantie, elf uur in de ochtend, lekker weer, ik wil met de familie op stap. We ...