zaterdag 8 augustus 2015

Even doorbijten, gezellig samen uit

Een nieuwe dag, nieuwe kansen. Op naar het strand, besloten we.

“Nee, he. Niet weer. Het is héét. En het water, dat is koud. En al dat zánd..” De (bijna)puber zakt vermoeid in elkaar bij het idee alleen al. We gaan toch.

Dochter huppelde lekker mee, jongste zoon was helemaal enthousiast. De golven! Lekker met zijn kleine dunne blote lijfje in die (eh ja, best wel koude) golven. Rennen door en tekeningen maken in het natte zand, schelpjes zoeken. Bijna-puber ligt met een pruillip donker te kijken vanaf zijn handdoek, beweegt nauwelijks, moppert desgevraagd wat. Natuurlijk heeft ook hij recht op zijn mening en zijn bui, maar het zou zo leuk zijn als we eens alle drie de kindjes tegelijkertijd blij en enthousiast hebben. Dat lijkt in zomervakantie 2015 vaak een uitdaging.

Na een tijd staan we op en gaan we op zoek naar wat te eten langs de boulevard. Dat doet het humeur van oudste wel een beetje goed. Hij is bijna weer zichzelf. Nadat zijn buik vol zit en er ook nog een Ben&Jerries in gaat is hij helemaal zijn gewone blije enthousiaste springerige zelf. Hoera. Iedereen blij.

Oudste en jongste hebben elkaar opeens weer gevonden. De één heeft een spelletje bedacht voor de ander met de plastic ijslepeltjes en veel fantasie. (Je kunt dat lepeltje opladen - via oudstes hoofd haha - en gebruiken als turbo-versneller: steek ‘m in de lucht en en geef de speciale kreet, dan schiet je opeens vooruit. Of achteruit, als je het verkeerd doet. Er zijn blauwe, rode en gele lepels, met verschillende eigenschappen en prijzen – wij hebben alleen de blauwe, helaas).

Er worden levels bedacht en ik snap het niet helemaal, maar ze hebben de grootste lol. Voor een hele tijd. Oók kleine broer doet lustig mee. Met fantaseren, en vooral ook veel lol maken. Geen gebrul of eigen zin doordrammen, alles in perfecte harmonie. Geen vuiltje aan de lucht. Wat een gezellige kinderen hebben we.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...