dinsdag 14 juli 2015

Logeren

Dochter begon. Ze wilde logeren. Haar oog viel op het dichtstbijzijnde slachtoffer: kleuterbroer. Hij moest in haar bed slapen. Op haar matras, onder haar dekbed. Met zijn hoofd bij haar benen, en andersom. (Geïnspireerd door de opa’s en oma’s van Sjakie en de Chocoladefabriek!) Zag er zeer schattig uit. Braaf onder toch maar ieder een eigen dekentje, boekje gelezen, kusje en weg. Op hoop van zegen.

Een uur of anderhalf later gingen de sirenes af en werd er unaniem besloten dat kleuterbroer verder zou slapen op zijn eigen matras in haar kamer. En dat ging beter. Hoewel de volgende ochtend een verlenging er niet in zat. De nacht erop hebben ze genoten van de rust van hun eigen kamertjes.

Vandaag nieuwe kansen. Oudste zoon krijgt voor het eerst een logé: vriendje belde spontaan op met de vraag of hij kon komen logeren. Dochter werd daar natuurlijk wel wat jaloers van, en ze mocht van ons – gulle ouders als we zijn, haha en ook vooral slimme ouders die denken dan maar alles in één keer gehad te hebben – ook een vriendinnetje vragen om te komen logeren. Dat hoefden we maar één keer te zeggen. Wat een feest!

Volle bak dus vanavond. We eten patat van de snackbar, ijsjes liggen al klaar in de vriezer. De zakken chips, spelletjes, Netflix én de logeerplekken staan klaar. Wat het morgenochtend gaat worden, hoe laat en hoe actief, ik heb geen idee. Dat zien we dan wel weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...