woensdag 10 juni 2015

Gezond

Het avondeten, net als toetje een mini-appeltaartje zit er net in als ik besluit kleuter even uit te laten. Hij is tegenwoordig dol op fietsen. En voor we het weten staan we bij opa en oma op de stoep.

Net binnen heeft hij al een pakje sinaasappelsap te pakken. En hij wrijft over zijn buik. Honger! Bij oma thuis krijgen de kinderen altijd direct honger. Een soort pavlov-reactie. Oma doet niets liever dan haar bezoek en met name de (klein)kinderen vol te proppen met snoep en koek. Maar nu heeft ze tot haar spijt niet zo veel in huis. Ik vind dat helemaal niet erg. En kleuter heeft kennelijk toch een keer goed naar ons gezeur over gezond eten geluisterd, want hij denkt dat "koek of snoep nu even niet helpen tegen de honger". Die banaan, die slaat hij niet af.  Hij zit in de wasmand, bovenop het schone nog niet gestreken goed als een klein aapje de banaan naar binnen te werken. Bedachtzaam voor zich uit starend.

Een half uurtje later gaan we weer. Bijna kleuter bedtijd. "De volgende keer zorg ik dat ik ijs in huis heb hoor!", roept oma hem na als hij alweer op zijn fietsje zit. Kleuter kijkt bezorgd. "Maar niet teveel hoor oma, want dat is niet gezond."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...