zondag 24 mei 2015

Meidendagje

Wegens succes verlengd: het uitje met één kind. Vooral dochter kan daar enorm van genieten. Exclusieve aandacht, je niet aan hoeven passen aan drukke broertjes (of vader) die opeens moeten eten, of juist niet, te hard lopen of te zacht, de weg kwijtraken, boos worden, zomaar opeens uit het zicht verdwijnen of spontaan ergens in een plas vallen.

En ik geniet ook. Want al is het de grootste kwebbel van de drie, ze is wel gezellig, en zo samen redden wij ons prima. Een heus meidendagje.

Dit keer waren we in de Apenheul. En wat is het daar leuk! Ik was er zelf nog nooit geweest. Maar dochter is dol op aapjes - "aaahhhh, wat een póepies". Zeer aandoenlijk, de grote, de kleine, de dikke, de dunne. Allemaal even schattig. We konden niet alleen de grote mensapen goed bekijken in hun ruime verblijven, het spannends waren natuurlijk de stukken waar de aapjes vrij rond liepen tussen het publiek. Dochter keek en tuurde en kruiste braaf alle verschillende soorten aap aan op haar kaartje, zodra ze er een had gespot.

Alleen die ene brutale maki, die een poging deed haar net gekregen pluche speelgoedvariant te stelen, die vond ze even niet zo leuk. Ze schrok zich een ongeluk toen hij met grijpgrage handjes op haar af kwam stormen. Maar ze reageerde koelbloedig, en even later, toen we met pluche en al weer in veiligheid waren moesten we er vaak en hard om lachen. Ik zei al, een echt meidendagje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Het oude hek waande zich even de helft van een puberstelletje

Onze jongste, man van negen jaar, die is niet zo'n knuffelaar. En dat wordt er op deze leeftijd niet beter op. Meer stoere grapjes dan k...