maandag 11 mei 2015

Kater nap en de ongewenste huisdieren

Naast drie kinderen en een man heb ik ook huisdieren. Twee maar liefst, hoewel die ene zelf al bijna voor twee telt. Poes Fien en kater Nap.

Kater Nap, muizenvanger, had opeens een vreemde aandoening van de week. Dikke buik, slecht eten, kokhalzen. En voor we naar de dierenarts gingen hebben we toch zelf even ge-googled. En vermoeden we dat het arme dier last had van .. wormen. Rondwormen, spoelwormen, lintwormen, zweepwormen, haakwomen. Gadver. Ik werd al beroerd toen ik het las. "Wormen laten zich pas zien als het dier ernstig besmet is. Wormenbesmettingen zijn ook overdraagbaar op mensen. Het frequent ontwormen is dus noodzakelijk voor de gezondheid van mens en dier."  las ik ook nog. Bah. 

Laks als we zijn dachten we dat het wel mee zou vallen, dat ontwormen, na die ene keer toen ze kittens waren. Maar kennelijk was het toch handig om wat vaker met het ontwormmiddel aan de slag te gaan. Eén pilletje en je bent weer klaar.

Ook kater Nap was zeer tevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Potverdrieduizenddubbeltjes

Waar is de tijd gebleven dat je ergens gratis een katje kon afhalen, die vervolgens op zijn of haar eigen verantwoordelijkheid aansprak en t...