dinsdag 13 januari 2015

Soms is halfvol toch ook wel lekker

Kinderen, huishouden, partner, ouders.. ze roepen omstebeurt om aandacht en als er niet geroepen wordt heb ik nog wel wat werk liggen.

Op m'n bureau ligt een stapeltje, mijn mailbox is vol. Soms gaat het om even uitzoeken, even na bellen of alleen maar opruimen in een mapje of excel sheet. Soms een wat groter project. Punt is, die stapel wordt niet kleiner. Het lijkt alsof er nooit iets gebeurt, het blijft een berg. 's Avonds na een dag zonder echt veel rust genomen te hebben zak ik op de bank neer, moe, met het idee eigenlijk niets gedaan te hebben.  

Aan de andere kant, die stapel (zowel de digitale als de fysieke) groeit ook niet echt. En er komt wél steeds bij. Ik denk dus dat er toch ook wel wat af gaat. Als ik nou eens zou bedenken 's avonds wat ik wél heb gedaan? Lekker afstrepen? Dat geeft vast meer voldoening. Het glas mag dan half vol zijn, de mailbox is toch mooi al weer half leeg gemaakt vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Laat maar horen!

Waar ik blij van word

Vandaag ben ik jarig! Na het gezinsritueel van wakker zingen en felicitaties en cadeau´s op bed zijn man en kinders vertrokken naar werk en ...