vrijdag 23 januari 2015

Kinderentertainment op groep 8 niveau.

Dat er met Pu.k & P.elle, die veel te vrolijke, buitenformaat kleuters met gekke rode wangen en
gekleurd haar die elke keer weer op die vakantieparken opdoemen, iets niet helemáál klopt hadden wij al snel door. (En die beer, die is ook verdacht. Waarschijnlijk niet door-en-door- slecht, maar kwestie van verkeerde vrienden.)

Terwijl kleuter nog vrolijk mee stond te doen met de hokeypokey, brainstormden oudste en ik over hun ware aard. Een conspiracy theorie was snel geboren. Wapensmokkel, drugshandel, banden met de Russische ma.ffia, kinderhandel - dat ligt voor de hand natuurlijk, makkelijk aan te komen in hun positie en zulke kindervrienden zijn het niet, dat zie je zo. Zoon zag de K.alasnikovs al onder Puks petje zitten. En wat een lol toen we daadwerkelijk een politieauto met agenten in uniform het park op zagen rijden...

Je moet wat om het kinderentertainment voor de jongste ook enigszins dragelijk te houden voor zijn zes jaar oudere broer.

Weken later, thuis aan de keukentafel deelde hij zijn vermoedens over de criminele activiteiten van de kindervrienden met zijn eigen vriendje N., ook groep acht en niet echt meer geinteresseerd in dit soort vermaak. Vriendje N. kwam niet meer bij. En de verdachtmakingen werden natuurlijk steeds mooier. Al gauw haakte ook Pappalien aan, de beste man is een meester in het vertellen van interactieve slaapverhaaltjes waarbij Do.ra (klik op D.ora = meest gehate personage in het leven van onze groep-achter) grrrrrruwelijk aan haar einde komt (meestal krijgt ze een ongeluk omdat haar hoofd nu eenmaal te groot en te zwaar is voor haar lichaam).

Kleuter snapte (gelukkig) niet helemaal waar de grote jongens het allemaal over hadden maar deed vrolijk mee met de rare geluiden. Kaboem en kadesh, en nog een schepje erbovenop als er heel hard gelachen werd.

Dochter daarentegen vond het minder. Mijn meisjemeisje van negen jaar, dat 's nachts niet altijd even goed slapen omdat ze ergens bang voor is. Al kon ze soms ook een giechel niet onderdrukken, ze begon toch wat zuur te kijken. Zij is niet zo'n fan van al dit fantasierijke geweld. Maar een papa stil krijgen die net lekker op dreef is en succes heeft bij de grote jongens, dat is lastig.

Ik weet wet wie er vanavond mag proberen haar lekker te laten slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...