vrijdag 30 januari 2015

Dochter

Op rapportgesprek bij de juf van dochter. Vol lof, over de werkhouding, haar taalvaardigheid. Die II op de rekencito, een ruim voldoende waar de halve klas een moord voor zou doen, "maakt ze nog wel goed", de volgende keer, gewoon een beetje oefenen nog. En dat doet ze braaf. Haar inzet, haar motivatie, de manier waarop ze meedoet in de klas en een positieve invloed op de medeleerlingen heeft.. ze scoort er allemaal even hoog op.

Er is wel gedoe in de klas tussen de meiden onderling waar ze last van heeft, maar dat ligt niet aan haar. Sociaal emotioneel is ze een groot deel van de klas vóór. Er zit er één die altijd de boel naar haar hand wil zetten, desnoods met geweld, een ander voelt zich altijd en eeuwig aangesproken en benadeeld. Een mooi recept voor dagelijkse ruzietjes. Dochter probeert vaak te bemiddelen, wil niemand buitensluiten, en is assertief genoeg om er iets van te zeggen als er iets gebeurd wat niet in de haak is, aldus de juf. Nu nog even leren dat wat tactischer te verwoorden soms.

De juffen zijn tevreden. Hoewel ook dat tot irritaties kan lijden. Zo was één van de meiden in tranen uitgebarsten: "Maar <naam dochter> doet altijd alles góed!" Zucht. Gelukkig hadden de kinderen in de klas gelijk een voorbeeld paraat waarbij dochter het even niet goed had gedaan. Zo heilig is ze nou ook weer niet, gelukkig.

"Snel klaar he, zo'n kind waar niets over te zeggen valt", merkte ik op tegen de juf. Waarop de juf vond dat er wél wat te zeggen was: namelijk dat het een heel lief meisje was en dat ze blij waren dat ze bij hun in de klas zat. Zo. Dat was een mooi compliment. Mama trots.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...