dinsdag 26 augustus 2014

Inlevingsvermogen

Voor de zomervakantie begon zat zoon regelmatig met een paar vriendjes te mi.necraften: alle jongens zitten thuis achter hun eigen laptopje, ze "zien" elkaar in de Minecraft wereld en kunnen elkaar horen via Skype. Helemaal hip. kennelijk (en lekker rustig voor de ouders). Toen kwam de zomervakantie en was iedereen weg, tot grote spijt van zoon die vakantie ook leuk vindt maar zijn vriendjes dan best wel mist.

En nu druppelen ze weer binnen, één voor één meldden ze zich weer. Vorige week schoof ook vriend J. aan, zo ving ik op. Waar zoon  blij mee was, maar wat hij natuurlijk niet zegt. "Waarom vraag je niet hoe zijn vakantie is geweest?", souffleerde ik vanuit de andere kamer. Ik hecht nogal aan persoonlijke interesse en vleugje beleefdheid kan ook geen kwaad. Maar manlief lachte me uit: "Dat is meer iets voor meisjes, zoiets zeggen, dat dóen wij jongens gewoon niet". Jammer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Het oude hek waande zich even de helft van een puberstelletje

Onze jongste, man van negen jaar, die is niet zo'n knuffelaar. En dat wordt er op deze leeftijd niet beter op. Meer stoere grapjes dan k...