zaterdag 5 juli 2014

Vriendinnetjes?!

De rapporten zijn weer mee naar huis! Zeer tevreden, ben ik als mama. Over de schoolresultaten en over de manier waarop de kinderen zich op school gedragen, zowel qua werkhouding als in sociaal opzicht. De juffen hebben ze goed in de peiling  als ik het zo lees, het zag er allemaal positief uit. Superrrrrrrr.

Saai, he, zo'n positieve blog?! (hihi) Daarom toch nog maar even één stukje tekst uit dochters rapport dat me wel wat zorgen baart:

Contact met de medeleerlingen:  Dochter speelde en werkte de afgelopen periode graag samen met X. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Wel is dochter nu iets vaker dan eerst zijdelings betrokken bij conflicten. Dochter speelt een positieve rol in het oplossen ervan. Ze verwoordt rustig haar mening en draagt ideeën aan. Dochter is een mondige meid en kan goed voor anderen opkomen. Als ze zelf ergens mee zit, zal ze daar minder snel wat van zeggen. Dat mag ze best doen! Dochter houdt zich goed aan de regels van de groep en vindt het prettig als anderen dan ook doen.


En zo is het. Helemaal waar. Weet alleen niet of ik het wel zo leuk vindt, die relatie met meisje X. In de klas bij dochter zitten best veel aanstellers en pestkoppen uhm, meisjes die sociaal-emotioneel misschien nog wel iets bij kunnen leren. En natuurlijk is dat best vervelend als je daar bij betrokken wordt en niet van ruzie houdt. Er gebeuren geen écht nare dingen, maar uitschelden en buitensluiten, een nare sfeer en boze juffen veroorzaken, dat is al rot genoeg. Meidenvenijn, bah.

Heel soms spelen ze thuis samen, dochter en X. Ze knutselen, spelen heel zoet met de playmobil of schrijven zelf songteksten. Leuk, zolang het één op één is. X wil dan ook dat dochter zegt dat ze haar "bff"is. Dochter weigert, ze speelt ook vaak in de pauzes met X maar heeft meer vriendinnen en wil niet de een boven de ander stellen. Bovendien heeft X er een handje van om over de zwakkere, minder mondige kinderen heen te walsen en er desnoods ruzie mee te schoppen. Als dochter dan opeens weer midden in een ruzie belandt omdat X zo nodig Y moet dwarsliggen, en Y zich altijd en eeuwig aangevallen voelt en zich dan ook over dochter - die juist probeert de boel te sussen- gaat beklagen bij de juf baalt dochter daar flink van.

De laatste tijd wil dochter bijna nooit meer vriendinnetjes mee naar huis nemen. En ik weet vrij zeker dat dit "meidengedoe" daar de oorzaak van is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...