donderdag 19 juni 2014

Slaap kleutertje slaap

Nadat hij in bad is geweest, tandjes gepoetst, verhaaltje is gelezen, kusje en licht uit en deur dicht... is het tijd om te slapen. Het is soms al acht uur tegenwoordig voor hij er echt in ligt. Laat!, vind ik.

Hij niet. Het is dan even stil in zijn kamertje. Maar een tijdje later floept het licht weer aan. Hij blijft wel keurig in zijn bed liggen maar pakt er een boek bij. Of zingt een liedje. En nog een. Hele concerten worden er gegeven. Er naar toe gaan en zeggen dat hij stil moet zijn - of dat het licht uit moet- werkt meestal averechts, dus we horen het maar aan. Uiteindelijk valt hij toch wel een keer in slaap.

En als we dan 's avonds vlak voordat we zelf naar bed gaan nog even gaan kijken en het licht uit doen, is dat vaak een leuke verrassing.

Ondersteboven, achterstevoren in bed is heel gewoon. Heb hem deze week al twee keer "hoogzwanger" in zijn bedje gevonden, met die dikke pinguin onder zijn pyjamashirt. En wat te denken van deze positie, met de inmiddels al weer een paar maanden oude verjaardagsmuts op zijn hoofd...

Er gaat niets boven slapende kindertjes, zó schattig...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Het oude hek waande zich even de helft van een puberstelletje

Onze jongste, man van negen jaar, die is niet zo'n knuffelaar. En dat wordt er op deze leeftijd niet beter op. Meer stoere grapjes dan k...