donderdag 5 juni 2014

Leuk leuker leukst...

Woensdagavond. Ze had een kinderfeestje, van kwart over twaalf 's middags tot maar liefst acht uur - eigenlijk een half uur na bedtijd... Het was een leuk feestje, daar niet van. Een kookworkshop: lekker zelf eten maken, spelen, eten. Maar eenmaal thuisgebracht, vriendinnetje dag gezegd en de verhalen verteld werd haar al witte gezichtje steeds langer. De lip ging pruilen, de tranen zaten hoog.

Toen ze hoorde dat er de dag er op al weer een vriendinnetje kwam spelen begon ze te huilen. Want dát wilde ze niet. Dat vriendinnetje is lief, maar ze wilde ook zo graag alleen spelen. En samen met haar broer pompons maken, snifte ze - er verder niet bij stilstaand dat broer niet alleen niet zo'n knutselaar is maar ook andere plannen had die geen kleine zusjes betroffen. Waarom broer eigenlijk X krijgt en waarom andere broer Y mag, kreunde ze vol zelfmedelijden. Ze wil zó veel, en dat past gewoon allemaal niet in vierentwintig uur per dag. Al helemaal niet als je eigenlijk ook nog maar een heel klein meisje bent dat snel moe is en veel slaap nodig heeft.

Het vooruitzicht van een lang weekend - met nog meer leuks in het vooruitzicht - vrolijkte haar niet op. Eenmaal boven in bed barstte de bom en eindigde de lange leuke drukke dag weer in een heel boos meisje dat niets meer wilde en al helemaal niet meer wilde slapen.

Gelukkig heeft de nachtrust toch goed gedaan en was ze eenmaal op school weer de vrolijkheid zelve. Vol plannen om lekker lang te spelen vandaag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...