vrijdag 2 mei 2014

Te koop

Onze buren gaan verhuizen, zo vertelden ze vorige week. En o,o,o, wat vinden wij dat jammer. Dit zijn namelijk toch wel de allerbeste buren die we ons kunnen voorstellen. Ze gaan eigenlijk maar tien minuten verderop wonen, maar een goede buur is beter dan een net iets verdere vriend natuurlijk...

De kinderen lopen bij elkaar langs, spelen gewoon even een half uurtje in de tuin of op het veldje voor. We zorgen indien nodig voor elkaars huis en beestjes, en hebben geen gezeik over de gezamenlijke schutting en heg. En straks, wie weet wat voor mensen er komen wonen? We hebben al zitten filosoferen, over best-case en worst-case scenario's, maar we hebben natuurlijk geen idee. Afwachten maar!

Het duurt nog wel even want hun nieuwe paleisje moet nog gebouwd worden. We hebben de bouwtekeningen bekeken en ons verlekkerd. Wat gááf is dat, zo'n heel nieuw huis, weten we nog van 12 jaar terug. Alles mag je nieuw uitzoeken. Zoveel keuzes te maken. Van de grove indeling van zo'n huis tot de vloerbekleding en de tegeltjes en de kleur en hoogte van de stekkerdozen toe...  Sommige keuzes van toen staan we nog vierkant achter, andere dingen zouden we - wijs geworden in de praktijk - toch anders doen. Bovendien zijn we niet alleen als gezin behoorlijk gegroeid maar is ook de tijd weer verder en is er weer veel meer moois te koop. Wow. Ik zou er wel zin in hebben, in dat uitzoeken.

Maar nadat we heel even weggedroomd waren - we verhuizen gewoon mee! - bedachten we ons ook hoe vreselijk veel werk het geweest was, en wat een gedoe. Toen nog zonder kinderen. Hoeveel extra geld het allemaal niet kost, bovenop de kale koopprijs. Dat we hier ook eigenlijk best wel heel mooi wonen en dat met de nieuwe opbouw er op we nu wel mooi zes slaapkamers hebben en dat vind je niet veel hier in de buurt voor een redelijke prijs.

We blijven dus maar gewoon zitten. En hopen dat de nieuwe buren net zo geweldig blijken als de oude buren. (Aardig, betrouwbaar, netjes in huis en tuin, niet te lawaaierig, geen barbecueliefhebbers, geen muziekliefhebbers, beetje smaak wat betreft het buitenschilderwerk en de tuin, in het bezit van groene vingers en minimaal drie leuke kinderen in de juiste leeftijd, géén hond. Goudhamster of -vis geen bezwaar. Wie van de lezers biedt?!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Scoutingkamp

"Ik ga daar toch niet heen, he, mama, op zomerkamp?". Eh, ja, jongen. We hebben je ingeschreven. Je vond het weekendkamp laatst zo...