dinsdag 8 oktober 2013

Luik

's Nachts uit je bed gemiauwd te worden door poes omdat poezenbroer voor de buitendeur staat en naar binnen wil - dat is één keer grappig maar daarna best wel irritant. En omdat ik het ook zielig vind als ze door honger, kou of behoefte aan knuffels gedreven naar binnen willen maar er niemand thuis is, hebben we maar een kattenluik aangeschaft. Niet zomaar één. Een zeer intelligent luik, dat onze katten herkent uit duizenden en alleen die van ons binnenlaat. Want mee-eters en ongenode gasten die het toilet komen bevuilen, daar zijn we hier niet zo van gediend in huize Mammalien.

De katten vonden het uitermate boeiend, dat gezaag in de deur. Maar echt snappen deden ze het niet. Ze bleven stug volhouden in het zeer hulpeloos bij de deur staan kijken tot een van de baasjes de deur open zou doen. Zoals dat het afgelopen half jaar steeds ging. Helaas.

Wel heb ik, zeer behulpzaam, poes met haar koppie tegen het luik aan gedrukt om te laten zien dat dat de nieuwe uitgang was. Poes vond het maar eng en rende weg. Na wat gehannes met snoepjes, boterhamworst en een poging van oudste zoon om zelf door het luikje te kruipen was mijn geduld op en heb ik ze één voor één door het luikje gewrongen. En toen waren ze buiten. Om na een tijdje weer héél vragend voor de deur naar me te gaan zitten staren. "Baasje? Openmaken? Huh?"

We zijn er maar druk mee geweest, het halve weekend. Maar uiteindelijk is het kwartje toch gevallen en lopen ze nu zomaar vanzelf in en uit. En soms, zoals gisteren, probeert kat 1 naar binnen te komen terwijl kat 2 naar buiten komt. Wat ook niet echt handig is. Maar ook dat krijgen ze nog wel een keer door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Het oude hek waande zich even de helft van een puberstelletje

Onze jongste, man van negen jaar, die is niet zo'n knuffelaar. En dat wordt er op deze leeftijd niet beter op. Meer stoere grapjes dan k...