dinsdag 25 juni 2013

Museumkaart

Lang leve de museumkaart. Afgelopen zondag zaten papa en kleuter in het Nijntje huis bij de zogenaamde verjaardag van Nijntje.


En vanochtend stonden Pappalien en ik even na openingstijd uur bij het nieuwe Rijksmuseum op de stoep. Heerlijk. Lekker rondlopen, mooie schilderijen en andere kunstwerken (weer) in het echt te zien, beetje lezen over het hoe en waarom. En het publiek eens goed bekijken is ook altijd leuk. Het was ook fijn om weer eens samen weg te zijn, zonder kinderen, op een grote mensen uitje... Want hoewel we een paar ouders met kinderen en wat schoolklassen tegenkwamen, waren we het er toch wel over eens dat onze drie schatjes zich hardop zouden beklagen over zoveel sáááis en dat de nachtwacht na het bezoek van onze zoons nog steeds in één stuk op zijn plek zou hangen durf ik ook niet te garanderen :-)

Volgende keer doen we het Van Gogh museum waar we nu alleen maar even naar binnen zijn gewipt omdat Pappalien iets uit het winkeltje moest hebben.

Jammer wel dat de museumkaart niet in de parkeergarage werkt, want als je daar moet afrekenen is het altijd weer even slikken... Gelukkig hadden we al kosten bespaard door sandwiches bij de lokale Appie Heijn te kopen en buiten in het parkje op te eten. Zo was de lunch een stuk goedkoper dan de muntthee met appelgebak in het Rijks zelf...  Tja. Je bent Hollander of niet :-)  Maar al met al, dit soort uitjes moeten we vaker doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...