maandag 18 januari 2010

Voor en door Carry

Voor Carry:

In de tweede helft van het laatste decennium van de vorige eeuw was er eens een bijzonder tennisteam. Natuurlijk waren de leden afzonderlijk allemaal bijzonder sterk, sportief en hadden geweldige slagen in huis. En hele lange armen vooral. En een mokerharde forehand en service, een heel geniepig vals backhandje, women-power aan het net, en vooral véél mentale kracht om van alles en iedereen te winnen, zolang er maar bitterballen en bier in het vooruitzicht werden gesteld. De heren waren top-fit en niet te beroerd om twee keer zo hard te lopen en de dames konden meesterlijk delegeren (JIJ!). En het belangrijkste, de teamleden hadden ontzettend veel lol samen.

Helaas, veel verder dan ergens tussen de 3e en de 4e klasse inhangen kwamen ze niet, qua niveau. Maar gezéllig dat het was....

Eén van onze sterspeelsters (weggekocht bij een andere eredivisieclub, waar de beide sterspeelsters ooit tegenover elkaar stonden in een soort van titanenstrijd) wist, naast vele hard bevochten punten ook elke week een mooi stukje tekst voor op het web te produceren. Helaas besloot ze na een tijdje dat het schrijven fijner zou zijn aan de Portugese kust. Het begin van het einde van het geweldige team dat inmiddels een beetje helemaal uit elkaar is gevallen en dat heeft natuurlijk niks met zwangerschappen en kinderen en burgerlijke slaperigheid te maken. Maar wel jammer, want het was zo leuk.

En nu is ze bijna jarig. En ik ben de kaart vergeten te posten. Dus vandaar maar een digitaal blogcadeautje. (En Carry, je mag zelf kiezen of je er een foto bij wilt van ons in Williams-sisters outfit of liever een van je eigen stukjes. Nou? Oke. Hier komt ie:)

Door Carry:
Zaterdag xx mei 199x
Wij spelen thuis tegen de tennisvereniging M*

Deze wedstrijd wordt gewonnen met 4-1

STOER!!!

M* is veruit het stoerste team dat we ooit zijn tegengekomen. Tijdens het gebakje en hun sigarettenrook horen we verhalen over niet weg te poetsen bierwalmen en slaaptekort aan. Ruig cluppie hoor daar in M*. Maar niet ruig genoeg om ons V*-s te verslaan. Tijdens de twee uur durende mooie prikloze damessingle met veel aanvallend tennis blijkt de M*se dame het best bestand tegen de zenuwen. Na drie zinderende sets wint zij de partij. De overige vier punten haalt V* vrij gemakkelijk binnen. Met de HE slaat M* zichzelf van de baan, dankzij een keiharde service, forehand en backhand die veelvuldig uitgaat. De M*se dame met tatoe en Kournikova-outfit blijkt niet zo sterk als ze eruit ziet. Samen met haar mixpartner, die pas een half jaar tennist, verliest ze de vrij saaie en slaapverwekkende mix. V* heeft het weer makkelijk met de HD. De spannende DD wordt bijna een driesetter, maar het lukt V* om de partij in twee sets te winnen.

De eindstand wordt met de mobieltjes doorgebeld naar de M*se achterban.

Het is mooi weer, we hebben een grandioze (tijdelijke) nieuwe barman en goeie muziek. Gaat dit team misschien 4-1 zingen op de tafels, striptease en tot drie uur 's nachts door? Nee ondanks een M*s dansje op de stoel, poolen, praten en drinken de Vechtluster gewoon verder. M* gaat terug naar huis om echt te feesten in hun eigen club. En wij … ligt het nou echt aan XX-s's vertrek of zijn we gewoon een beetje saai aan het worden?

Nou, leuk toch? Jeugdsentiment. Rest mij nog één ding: wanneer kom je nou gewoon weer gezellig terug?!
GEFELICITEERD!!!!!

3 opmerkingen:

  1. Ha Carolien,

    Ik zit hier met een grote glimlach herinneringen op te halen. Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat maar horen!

Social media irritaties

Twitter doe ik vrijwel niets mee, Pinterest is leuk, Instagram ook wel.  Facebook, heb er een haat-liefde verhouding mee. Een beetje op d...